3 Януари, 2023 11:02 943 2

Джокович получи топъл прием от публика в Австралия при първата си победа за годината

  • новак джокович-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • австралия-
  • констан льостиен-
  • аделаида

Благодаря на всички, че ме приехте по начин, за който можех да мечтая

Джокович получи топъл прием от публика в Австралия при първата си победа за годината - 1
Снимка: БГНЕС

Новак Джокович нямаше проблеми и постигна победа над французина Констан Льостиен с 6:3, 6:2 на турнира в Аделаида в първия си мач на сингъл в Австралия, след като бе депортиран преди близо година. Той получи топъл прием от публика още на мача си на двойки, а при успеха над французина, който е под номер 65 в света, публиката дори скандира името на Джокович.

"Трябва да кажа, че се радвам, че се върнах в Австралия. Благодаря на всички, че ме приехте по начин, за който можех да мечтая", коментира след мача 35-годишният сърбин. "Ако трябва да избере една страна, в която съм имал най-голям успех и която се е отнасяла към мен по най-добрия начин, това е тук. Тук спечелих първия си Голям шлем през 2008 и имам девет титли на Откритото първенство на Австралия. Имал съм епични мачове", добави Новак.

В следващия кръг на турнира Джокович ще се изправи срещу друг французин - Кентен Алис, който се наложи над австралиеца Джордан Томпсън с 6:3, 6:4.

Бившият шампион от Откритото първенство на САЩ Даниил Медведев също се класира за втория кръг след успех срещу италианеца Лоренцо Сонего със 7:6 (6), 2:1, при което съперникът му се отказа заради контузия на дясната ръка. Руснакът спаси девет сетбола в първия сет, за да спечели в крайна сметка победата.

"Това беше лудост. Може би за първи път в кариерата си спасявам девет сетбола", каза Медведев след мача. "Какъв мач за началото на годината! За съжаление не завърши по най-добрия начин за всички, въпреки че играхме час и 40 минути, но съм щастлив, че продължавам напред", каза още Даниил Медведев, който ще играе за място на четвъртфиналите срещу сърбина Миомир Кецманович.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    5 1 Отговор
    Ауууу, Австралия е започнала да приема и хора които отказаха са се ваксинират, голяма демокрация, голям напредък.
    Джокович е истински балканец, не се ваксинира на инат на всички циркаджии от СЗО.
  • 2 Петър

    2 1 Отговор
    Джокович е клоун.