Last news in Fakti

8 Януари, 2023 13:30 2 671 18

Венци Стефанов: Готви се обезкървяване на българския футбол и на българския спорт!

  • венци стефанов-
  • футбол-
  • славия-
  • спонсори-
  • букмейкъри

Някои политици явно искат да променят нещо, което въобще не им е работа

Венци Стефанов: Готви се обезкървяване на българския футбол и на българския спорт! - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов алармира за опасно политическо намерение за промени, засягащи хазартните компании, които спонсорират почти целия български футбол и спорт. Босът на най-стария столичен клуб призова политиците да не правят глупости и да не обезкървяват футболните и спортните клубове.

"Само едно нещо искам да им кажа - да не правят това безумие! Да не си го помислят въобще! Някои политици явно искат да променят нещо, което въобще не им е работа. Ако не знаете, да ви кажа, че бетинг компаниите поддържат 2/3 от футболните клубове! Същото се отнася и за другите спортове. Знаете за кои компании говоря - те са върху фланелките на всички отбори. Това са компании, които са регистрирани в държавата и носят милиони приходи в хазната. Готви се едно безумие от хора, които не са се събличали по физическо, отсъствали са от тези часове в училище.

При нас в Славия има над 600 деца, които тренират, възпитаваме ги, държим ги далеч от пороците на улицата. В крайна сметка тези дечица мечтаят, всяко дете трябва да получи шанс да види мечтата си изпълнена! Страшно нещо е незаконният хазарт, там да насочат усилията си. Питам политиците кой ще дава пари за спорт? Пробвал съм през годините най-различни варианти - например безалкохолни напитки, говоря за световноизвестни марки, и нищо! Нищо. А тези фирми дават милиони на клубовете. Пак казвам - това ще е безумие!

Едни момченца и някои момиченца искат да злоупотребят с мечтите на децата. Те гледат собствената си облага, а знаят ли как се издържа футболен клуб, как се поддържа детско-юношеска школа? Такива трябва да бъдат изхвърлени от управлението на държавата! Това ще е много сериозен удар по спорта. Вместо да мислят глупости, да видят, че нямаме един нормален стадион. Северна Македония, дето са един файтон хора, бивша наша провинция, имат стадион в Скопие, какъвто ние нямаме.

Тези политици да видят, че бетинг операторите помагат на спорта в цяла Европа - да погледнат фланелките на отборите в Англия, Франция, Испания и пр. Това да видят тези проевропейци! Лицензираните оператори не трябва да се пипат, трябва да се оставят да работят и да помагат на българския футбол. Това са компании, които вкарват милиони в държавата. Хората със здрав разум в парламента не трябва да допускат това нещо! Политиците, в чиито глави се е родила тази глупост, могат ли да гарантират с банкова гаранция такива милиони за спорта? Питам!

Нашият основен спонсор Bet365 помага на минимум 15 клуба в Европа, това е на 100% вярно. Левски в кризисния момент го спаси бетинг компания. Клубовете в Първа лига и Втора лига кой ги издържа? Как си връзват бюджета? За какво говорим! Нека политиците не пипат тези неща, защото цяла България ще им скочи. Чийто ум го е родил това, е за психиатър! Имам познати психиатри и мога да им препоръчам някой, защото имат нужда от лечение. Едно време имаше кръжок по интереси, но тук говорим за държавна политика. Нека хората в парламента помислят трезво!

Има хора, които са специалисти по пробиотиците, но да не се бъркат в спорта. Служебното правителство си гледа работата, това го правят други в парламента - да си гледат пробиотиците! Сигурен съм, че и други мои колеги ще ме подкрепят в това, което казвам. Срещу това безумие. Политиците да не се занимават с глупости! Ако направят това нещо, апелирам да не се гласува за тях, защото това ще е убийство на българския спорт! А избори ще има скоро.

Готви се обезкървяване на българския футбол и на българския спорт! Говоря за куп клубове и федерации. Инакомислещи, които не са спортували и нямат деца, не се интересуват и подготвят едно безумие", заяви Венцеслав Стефанов пред Sportal.bg.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 колчо

    38 0 Отговор
    мафията във футбола и държавата няма нужда от кръвопреливане.цената е бъдещето на България!
  • 2 Бегай !

    41 1 Отговор
    Добре,че е хазарта и проституцията, иначе Маджо нямаше да има банка и треторазрядно отборче от наркомани.
  • 3 Винкело

    25 0 Отговор
    Бат Венце, то пак излиза, че т. нар. "спорт" го издържа народеца, с надеждата некой път да прасне кьоравото. Затуй аз викам да земеме да въведеме данък "спорт". Аз напримерно съм готов да давам 0.5%, от мойте чисти 550 лева, ся колко прай не знам, в училище тамън стигнахме до процентите и тати ме засили на киреча.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Наглецо

    24 1 Отговор
    Безинджията пере пари в Южна Африка,чрез "отвлечения" му син,който си е сменил името и физиономията.Мисли се за недосегаем.Смешник ! Руската мафия е под прицел от САЩ.Пече му се яйце под дебелия г.з,за това реве !
  • 6 ехе

    12 1 Отговор
    ,,Много знаете бе!,, - думи изречени някога си от същия този чичо Венци.

    Коментиран от #8

  • 7 Просто човек

    22 3 Отговор
    Забрана на хазартните компании! А тая путинска марионетка нека си вие...
  • 8 Смех !

    17 1 Отговор

    До коментар #6 от "ехе":

    Чичо ти Венци е пътник !
  • 9 Стършел

    25 0 Отговор
    Др. Стефанов, питай приятелите си(ТИМ), защо нямаме стадион, а макетата имат?! По техни обещания във Варна трябваше да е готов стадион като в Мюнхен още преди години!!! Сега има само излят бетон, на който пишеше "Ефектът ТИМ", но познай КОЙ го изтри?! А и защо тоя плач след като и на децата е ясно, че се купуват мачове на килограм-пак познай от КОЙ ???
  • 10 Русороб

    27 0 Отговор
    А бе майка ти и тумбак дебел, мутра долна ,ти кой ще заплашвал бе? Не се били събличали по физическо , той в огледало виждал ли се е ???
  • 11 Алооо

    22 0 Отговор
    Докато Перуката е шеф на БФС, така ще е...
  • 12 Слагай тениската на Джудже и провален

    14 0 Отговор
    Комунистически строй, и се скрий дърт....нямам точните думи !
  • 13 Въпрос

    15 0 Отговор
    Защо Лоеният цирей е още на свобода ?
  • 14 Никой

    17 0 Отговор
    Сикаджията пак ни занимава с глупости.Не стига ,че стрижеш родителите за пари,не стига ,че в клубовете тренират и играят деца на заможни родители които си плащат.Треньорите доят родителите за да пускат децата им в игра.Накрая отглеждаме едни ритни топковци ,които не си заслужава да гледаме,щото е мъка.Не можете да продадете повече от един играч в чужбина за смешна сума.След три мача го гледай контузен.Жалък национален отбор. Това футбол ли е?
  • 15 Путиниста Венци

    6 0 Отговор
    да се помоли на КГБ да го издържа. Карикатурен тюфлек...
  • 16 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    4 0 Отговор
    Чичо Венци спорт ли развива или развива хазарт?

    Хазарта е лошо нещо, независимо какво спонсорира ще си остане лошо нещо.
  • 17 Хаджигенов

    3 0 Отговор
    Стига сте показвали тази медуза Венци гладния. Всички му пречат, преди беше Любо Пенев, сега е Бербатов. Венциии, когато ръцете ти пречат, нема спасение.
  • 18 Министър

    1 0 Отговор
    Трябва окончателно да забраним хазарта в България!