12 Януари, 2023 10:27 1 685 21

Назрява голям скандал с Левски заради контроли с руснаци

  • левски-
  • дубай-
  • контроли-
  • ал насър-
  • руски отбори-
  • скандал

Днешният първи двубоя в Дубай срещу местния Ал-Насър също няма да бъде достъпен телевизионно за привържениците на Левски

Назрява голям скандал с Левски заради контроли с руснаци - 1
Снимка: БГНЕС

Приятелските мачове на Левски с руските отбори в Дубай няма да се предават по телевизията, предава “Тема Спорт”. Предвиждаше се тези двубои да залегнат в ефира, но последното решение на организаторите е въпросните двубои да останат „на тъмно“. Това е заради възникналото напрежение относно провеждането на каквито и да е мачове с тимове от Русия изобщо.

Днешният първи двубоя в Дубай срещу местния Ал-Насър също няма да бъде достъпен телевизионно за привържениците на Левски. Това обаче няма нищо общо с руския казус. Контролата от 16:30 часа българско време ще се играе на стадион „Ал Мактум“ и ще остане без достъп на телевизионни камери по изричното настояване на клуба домакин.

Следващият спаринг на тима на Станимир Стоилов ще е на 17-и януари, вторник, срещу ФК Краснодар, а началният час на закрития мач на – JA Sport & Shooting Center в Дубай все още не е обявен. Другите двубои, които няма да получат телевизионно покритие са на 22.01 срещу бившия тим на Ивелин Попов Спартак Москва и последната проверка на лагера в последния ден на януари срещу Урал Екатеринбург.

Все още от Левски нямат официално становище на възникналия казус с брожението сред част от левскарската общност, която реагира остро, след като сините обявиха официално контролите с руските тимове. „Не е допустимо след поголовно наложените международни санкции към Русия и изваждането на националния и клубните им тимове от всякакви състезания, Левски да провежда официални контроли с такива отбори“, е лайтмотива на брожението. От щаба на сините обмислят да замажат конфузната ситуация с варианти или тимът да играе с жълти гащета, като по този начин екипа символизира знамето на Украйна, или в началото отбора на излезе с транспарант „Не на войната“.

На този етап другите два мача – с ФК Рига от Латвия на 25-и януари и малайзийския ФК Джохор ще бъдат излъчени по българска телевизия.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 мдаа

    16 12 Отговор
    И Ст. Стоилов вече не го бива за нищо. Време е да се маха от отбора.
  • 3 питам

    15 22 Отговор
    Колко ли копейки са им наброили за тази долна постъпка?

    Коментиран от #14

  • 4 пешо

    24 12 Отговор
    не трябва да се смесват спорта и политиката
  • 5 Българин

    23 17 Отговор
    Абе нали спорта нямаше нищо общо с политиката !!!!!
    А да, спомням си 1980-та, когато хората от краварника бойкотираха олимпииските игри в Москва.

    Коментиран от #7

  • 6 Реалист

    21 12 Отговор
    Не разбирам , защо !? Руските спортисти да не са прокажени или чумави ? Не смесвайте политиката със спорта. Цесекар.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ветеран от Протеста

    13 23 Отговор
    Руската"чума" трябва да бъде игнорирана във всичко!!!Срам и Позор...Нема ви стъпим на Герена повече!!!

    Коментиран от #19

  • 9 !!!?

    11 8 Отговор
    Прокремълски ятаци се опитват да правят политика с името на Левски в Дубай - меката на Черепа !!!?

  • 10 кУмУнист

    8 10 Отговор
    Няма как спорта да не се смесва с политиката, в случая с Русия Путин печели изборите с 90% гласове, което означава, че почти всички футболисти са гласували за него и неговата политика, собствениците на отборите са олигарси около властта, един футболист не е казал нищо против войната или някой руски отбор да излезе с някакъв лозунг били то против войната , а не против путин ако толкова ги е страх. Руските спортисти не дадоха никакъв сигнал, че са против войната или Путин , а точно обратното подкрепят го. Така, че няма как да се разграничи политиката от спорта.

    Коментиран от #12

  • 11 Чудо

    7 5 Отговор
    Ся аз след такова заглавие не мога да поставя никаква оценка. Защото е провокация. Освен това футболът е измислен, за да могат народите да премерят сили, без да влизат във войни. Което го прави посланик на мира. Като отнемате правото на спорт на един народ и като санкционирате производството му, не му остава нищо друго освен войната. За украинците пък всичко е разрешено. Всичко това е много грешно.

    Коментиран от #13

  • 12 Факт

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "кУмУнист":

    Те своето мнение си го дадоха на граничните пунктове с държавите от ЕС. Но не ги пуснаха. Щом ги отлъчват, значи дори не се интересуват от мнението им. И да са казали нещо, няма кой да го предаде.

    Коментиран от #16

  • 13 Левски 1914

    7 4 Отговор

    До коментар #11 от "Чудо":

    Това са едни контролни срещи. Руските футболисти не са въоръжени и при това положение какво да правят да спрат да тренират и да си стоят у тях ли?
  • 14 Мим

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "питам":

    Какво му е долното,що да не играят.Ще играят и ще си гледат интереса Левски,а не да войдисва на някой си и да излиза с форма на укрите.От де накъде,те издигат ли в Крайна нашия флаг.Който иска да бега при зеления клоун...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 кУмУнист

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Факт":

    Ето сега ще видим, на контролите с Левски дали ще излезнат с лозунги против путин или войната.

    Коментиран от #20

  • 17 Сандо

    4 4 Отговор
    Ако Левски откаже тези контроли,то аз се отказвам от Левски.Политиката няма място в спорта,а капитулирането пред банда откачени и богато нахранени нехранимайковци-талибани е самоубийство за всеки уважаващ себе си клуб.Тия фанатици да ходят да викат пред Козяк за да ги охранят още - ще наддадат на шкембе,а мозъците им съвсем ще се полират.
  • 18 Дяконе?!?!?!

    1 3 Отговор
    Прости им Хора без чест и достойнство
  • 19 пешо

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ветеран от Протеста":

    седи си на село и си паси козите
  • 20 Факт

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "кУмУнист":

    Семействата им ще пострадат, ако влезнат в конфронтация с политиците си. Западните журналисти дори няма да напишат статия за изчезването им. Защо не поискаш украинците да излязат с лозунг "НЕ НА ВОЙНАТА". Отначало го правеха, ама явно вече им забраняват. При тях се оказа още по-стегнат режим, а уж лъжеха, че са демокрация.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.