15 Януари, 2023 21:01 1 498 0

Аталанта записа един от най-резултатните мачове в историята си

  • аталанта-
  • салернитана

„Богинята“ пренаписа футбола в Италия, откакто Джанпаоло Гасперини пое клуба

Аталанта записа един от най-резултатните мачове в историята си - 1
Снимка: БГНЕС

Аталанта записа една от най-изразителните победи в цялата си история при успеха с 8:2 над Салернитана в 18 кръг от Серия А.

Едва за втори път, откакто съществува клуба, е постигнат резултат. През 1962 г. това се случи срещу Баник Острава в несъществуващия вече международен турнир Митропакъп.

Голмайстори за „богинята“ бяха Жереми Бога, Адамола Локман на два пъти (1 дузпа), Джакомо Скалвини, Теун Коопмайнерс, Сантана де Мораеш и Надир Дзортеа. Коопмайнерс дори първо пропусна удар от бялата точка, но успя да довкара топката в мрежата за своето попадение.

В лагера на гостите се отчетоха Булайе Диа за 1:1 и Ханс Николуси Кавилия за 6:2.

В ерата на Джанпалоло Гасперини това е четвъртият случаи, в който отборът му бележи поне 7 гола в един мач. Opta отчита, че Милан, Лацио, Интер, Наполи и Ювентус са го правели само по веднъж в продължение на цели 7 години.

По отношение на класирането, Аталанта е на 6 място с 34 точки, а Салернитана се превърна в тима с най-лошата защита до момента (35) и едва 18 пункта в актива си.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА