Last news in Fakti

18 Януари, 2023 11:37 668 0

Кикбоксът близо до Игрите в Лос Анджелис през 2028 г.

  • кикбокс-
  • спорт-
  • лос анджелис 2028

Американския олимпийски комитет (AOC) прие официално за свои членове пет спортни организации

Кикбоксът близо до Игрите в Лос Анджелис през 2028 г. - 1
Снимка: БГНЕС


След десетилетия упорита работа и всеотдайност, американският кикбокс е приет като призната спортна организация (RSO) от Американския олимпийски комитет (AOC). Това е поредната положителна стъпка за влизането на бойния спорт в програмата на Игрите в Лос Анджелис през 2028 година.

Американския олимпийски комитет (AOC) прие официално за свои членове пет спортни организации. Това са кикбокс, муай тай, крикет, лакрос и мажоретен спорт. Статутът на новоприетите членове влиза в сила незабавно.

“Благодарим на президента на USA Kickboxing - Роб Збилски, WAKO IF и целия екип на USA Kickboxing за тяхната помощ да се случи това и за това, че вложиха безброй часове работа, за да получат това приемане.“

Това е голяма новина за спорта кикбокс, който в момента е на мониторинг към Международния олимпийски комитет.

До момента 31 държави членки на Международната федерация по Кикбокс ВАКО са признати от техните министерства и олимпийски комитети.

Днес ръководството на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай входира официално писмо в Българския Олимпийски Комитет и Министерството на младежта и спорта. То е насочено към признаването и приемането на бойния спорт като член и на родната организация БОК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА