Last news in Fakti

20 Януари, 2023 11:40 908 0

Mercedes: Появиха се прекомерни спекулации с договора на Хамилтън

  • формула 1-
  • люис хамилтън-
  • спорт-
  • mercedes-
  • заплата

Те са напълно безпочвени

Mercedes: Появиха се прекомерни спекулации с договора на Хамилтън - 1
Снимка: БГНЕС

Новият договор на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън успя да ентусиазира и издания, които не отразяват моторни спортове, заради очакванията за заплатата на британеца.

Настоящият договор на Люис изтича в края на 2023 година, а той и шефът му Тото Волф вече заявиха, че не виждат причина да не продължат да работят заедно. А Волф дори уточни, че при завръщането на Люис от Антарктика в Европа преговорите за контракта ще започнат, като се очаква той да е за поне 2 години.

Медии от цял свят започнаха да спекулират с парите, които ще получава Хамилтън по новия си договор – най-смелата прогноза е за 75 милиона долара на сезон плюс още 27 милиона долара на година за времето, когато той вече няма да се състезава и ще работи като посланик на Mercedes.

От Mercedes реагираха на това с обяснението, че всички тези предположения са „прекомерни спекулации”.

Предполага се, че босът на Ineos Джим Ратклиф ще поеме основната част от заплатата на Хамилтън. Ратклиф притежава една трета от тима на Mercedes във Формула 1 и преди време се сочеше за най-вероятния бъдещ мажоритарен акционер в отбора – точно когато имаше слухове, че Mercedes може да напусне световния шампионат.

„Появиха се прекомерни спекулации. Те са напълно безпочвени”, заяви говорител на Mercedes пред германската информационна агенция SID. Представителят на компанията също така уточни, че преговорите за новия договор на пилота между Волф и Хамилтън все още не са започнали.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА