Last news in Fakti

19 Януари, 2023 11:30 4 526 2

Нова бомба на Аустрелиън Оупън: Световният №3 си тръгна рано-рано

  • каспър рууд-
  • дженсън бруксби-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • australian open

Сензацията идва само часове след отпадането на действащия шампион Рафаел Надал

 Нова бомба на Аустрелиън Оупън: Световният №3 си тръгна рано-рано - 1

Световният №3 Каспър Рууд изненадващо отпадна още във втория кръг на Аустрелиън Оупън. Норвежецът, втори поставен в схемата в Мелбърн, отстъпи на Дженсън Бруксби и е принуден да си събере багажа. 22-годишният американец надви Рууд с 6:3, 7:5, 6:7(4), 6:2 и остави отлично впечатление с представянето си на "Род Лейвър Арена".

Сензацията идва само часове след отпадането на действащия шампион Рафаел Надал. Рекордьорът по титли от Големия шлем (22) се сбогува с Аустрелиън Оупън 2023 след контузия и загуба от американеца Макензи МакДоналд във втория кръг.

Каспър допусна цели 54 непредизвикани грешки срещу Бруксби, който се справяше много добре при сервиса си и често получаваше предимство в точките още от ретур. Младият американец доминираше през по-голямата част от двубоя, който можеше да спечели по-рано. В третия сет обаче Рууд спаси три мачбола и върна пробива пасив.

След като загуби и тайбрека, американецът беше видимо нервен по време на почивката, но успя да се върне на корта по убедителен начин с три поредни пробива и аванс от 5:1, а впоследствие ликува, класирайки се в третия кръг.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааа

    3 0 Отговор
    Като видяха формата на Гришо и почнаха да си ходят. Следващия е Джокера в директен сблъсък с гранита Гришо и чал .... сърбе на върбе

    Коментиран от #2

  • 2 Може

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дааа":

    И да се откаже Джокера, днес бая куцаше по едно време. Ама дано има мач, ще е интересно.