Last news in Fakti

22 Януари, 2023 17:00 9 320 4

Предстои сензационна раздяла в ЦСКА?

  • цска-
  • футбол-
  • спортфайв

Според предварителната договореност, компанията, която менажира доста големи стадиони по света, трябваше да бъде оператор на новия дом на „червените“

Предстои сензационна раздяла в ЦСКА? - 1

Предстои раздяла между ЦСКА и германската фирма „Спортфайв“, съобщава Блиц. Според предварителната договореност, компанията, която менажира доста големи стадиони по света, трябваше да бъде оператор на новия дом на „червените“. До дни се очаква ЦСКА да обяви новината, а скоро след това същото трябва да направи и германската фирма.

Това, което разделя двете страни, е различният тип проектиране и строеж, който се предлага. Той се отличава значително от предварителни планове, което не отговаря на амбициите и репутацията и на двете страни.

Преминава се на по-опростен модел на конструкция и проект, което вече се различава от предварително представения пред обществеността план. Новият вариант значително отдалечава „червените“ от европейския тип стадион, който феновете очакваха и мечтаеха.

Припомняме, че на 21 юни 2022 г. двете страни дадоха съвместна пресконференция на „Българска армия“, на която бяха представени плановете за новото съоръжение. Тогава бяха посочени няколко ключови дати. Според едната от тях, сътрудничеството ЦСКА със „Спортфайв“ трябваше да започне на 1 юли 2022 г. Самият строеж на новия стадион да стартира от 1 април 2023 г.

Предварителните разчети сочеха, че изграждането на новото съоръжение в „Борисовата градина“ ще струва между 80 и 90 милиона лева. Беше предвидено, че сумата може да набъбне заради инфлационните процеси в световен план.

Oкончателно решение ще се вземе през следващата седмица.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДОЙЧЛАНД

    42 36 Отговор
    Бизнес сьс бедни Припознати Микренци не се прави.Чаоо Тирета.
  • 2 Логично

    39 35 Отговор
    Захарджията иска пари от германците.Ама,всички германски фирми са еврейски.Така ,че ще духа супата.Микренското селянче се помисли за Бог !
  • 3 Мим33

    39 33 Отговор
    И какво му е сензационното.Просто Гришата искаше да позаблуди и успокои чорбето, че ще им прави голямата работа с много пари,ама друг да ги даде.Не се получи с намиране на будали и резултата е конец...
  • 4 ХАРОН

    27 33 Отговор
    Кочини, гълъбарници и обори- извън населените места.