Last news in Fakti

22 Януари, 2023 18:59 1 099 3

Весела Лечева: Процедурата за отдаване на концесия на ‘‘Герена‘‘ е в крайна фаза

  • левски-
  • весела лечева-
  • герена-
  • стадион георги аспарухов

Почти всички елементи и всички най-важни действия са към своя край

Весела Лечева: Процедурата за отдаване на концесия на ‘‘Герена‘‘ е в крайна фаза - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева направи равносметка на близо шест месеца работа в служебния кабинет. Тя коментира и темата със стадионите "Георги Аспарухов" и "Българска армия".

"През последните 30 години у нас не се реализира нито един успешен модел на публично-частно партньорство. А именно да се реализира концесия, съвместно дружество, така че да бъде привлечен и частен капитал. Надявам се, че с тези две наши важни стъпки, които предприехме, първо - по отношение на стадион "Българска армия", а след това и за стадион "Георги Аспарухов", ние ще дадем възможност и на двата гранда да получат най-добрата възможност да реализират своите цели за модерни съоръжения. Надявам се това да са успешни модели за спортната инфраструктура", заяви Весела Лечева.

Министърът на младежта и спорта напомни, че в рамките на мандата на служебното правителство е бил сключен меморандум между „Сердика спортни имоти“ и ПФК ЦСКА София, в който са разписани всички най-важни стъпки по отношение на създаването на съвместното дружество.

„Намираме се в крайна фаза на този процес. Почти всички елементи и всички най-важни действия са към своя край“, уточни министър Лечева и добави, че се правят важни стъпки и по отношение на стадиона на Левски – „Георги Аспарухов“.

„С моя заповед беше създадена специална комисия от представители на Министерството на младежта и спорта и Областна администрация на област София, която да изготви цялата процедура и подготвителни действия за процедурата по отдаване на концесия. Работим по този казус заедно с областната управа, така че това да бъде реализирано в най-кратки срокове и да бъде дадено началото на процедурата за отдаване на концесия“, добави Лечева пред БНТ.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мимчят

    4 1 Отговор
    Е да се надяваме,че и тогава ще се изстреляме в Нова орбита. А дано.
  • 2 Хорейшио

    3 1 Отговор
    Според всички закони в нашата бедна държавица, не може да се учреди концесия в полза на фирма, която дължи пъри към държавата или общината. Даже и само 1лв да е дълга , пак не става. А тук говорим за дружество, което дължи към 11млн само към НАП, колко дължи към софийска община за данъци също не се знае, но едва ли саги платили и тях.

    Коментиран от #3

  • 3 Левски 1914

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хорейшио":

    А НАП ще вземе ли някога нещо от ФАЛИРАЛИЯ отбор?