Last news in Fakti

22 Януари, 2023 14:16 1 710 12

Левски победи Рига в голово шоу, Рикардиньо блести за "сините"

  • левски-
  • футбол-
  • фк рига-
  • контрола-
  • дубай

Два гола за "сините" реализира новото попълнение Рикардиньо

Левски победи Рига в голово шоу, Рикардиньо блести за "сините" - 1

Левски победи Рига с 3:2 в контролна среща, играна в Дубай. Два гола за "сините" реализира новото попълнение Рикардиньо. Бразилецът се разписа в 55-ата и 76-ата минути. Латвийският вицешампион откри резултата в 20-ата минута, когато се разписа Георги Минчев от дузпа. Само три по-късно столичани изравниха чрез друг нов - Асен Чандъров. Халфът също беше точен от дузпа. Между двата гола на Рикардиньо играчите на Рига се възползваха от грешка на родния тим и стигнаха до 2:2.

На 25 януари двата отбора отново ще се изправят един срещу друг, а днешната проверка беше организирана, след като от Левски отмениха планираните контроли с руските Спартак Москва и Урал.

Това беше втори успех на отбора на Станимир Стоилов по време на лагера в Дубай, след като Ал Насър Дубай беше победен с 2:1. "Сините" регистрираха и една загуба - 2:3 от Ал Кувейт.

Рига поведе в 20-ата минута латвийският тим откри резултата от дузпа, а попадението реализира Георги Минчев.

Три минути по-късно "сините" изравниха. Столичният гранд също получи право да изпълни наказателен удар, след като Рикардиньо беше препънат в наказателното поле, а Асен Чандъров беше точен от бялата точка.

След половин час игра Уелтън напредна отляво и центрира в наказателното поле, където Ивелин Попов засече, но не успя да намери очертанията на вратата. На почивката Станимир Стоилов направи само една смяна, пускайки в игра Пламен Андреев на мястото на Николай Михайлов.

В началото на второто полувреме Иля Коровотковс задържа Илиян Стефанов, за което получи втори жълт картон. Той обаче беше заменен от друг футболист на Рига ФК. В 55-ата минута Ивелин Попов пое топката след грешка на противников защитник и отправи удар, но топката срещна напречната греда.

Малко след това Попето центрира от корнер, а Рикардиньо засече с крак топката във вратата, като по този начин "сините" стигнаха до обрат в резултата.

След час игра на терена се появиха Патрик-Габриел Галчев, Филип Кръстев и Марин Петков. Те замениха Андриан Краев, Илиян Стефанов и Уелтън.

В 61-ата минута Кръстев проби с топка в крака, навлезе в наказателното поле, при което се свлече, търсейки дузпа. Главният рефер обаче му показа жълт картон за симулация. Малко по-късно Роналдо се озова на стрелкова позиция след пас на Попов, но ударът на бразилеца мина опасно покрай вратата.

Рига стигна до изравнителен гол в 73-ата минута. Тогава футболист в синьо сбърка в средата на терена, а това позволи на негов противник да излезе очи в очи с Пламен Андреев и да изравни резултата - 2:2.

В 76-ата минута Левски отново излезе напред в резултата. Втория си гол в мача вкара Рикардиньо. Бразилецът беше оставен сам в наказателното поле, получи от Роналдо и вкара за 3:2.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хах

    13 7 Отговор
    А Мастурбиньо игра ли или го изгониха за игра с ръка ? Смешен ,,отбор,, или обор?

    Коментиран от #3

  • 2 Цецо

    6 5 Отговор
    ЛЕВСКИ СОФИЯ!
  • 3 Левски 1914

    9 6 Отговор

    До коментар #1 от "Хах":

    Ама не е Литекс ТИРЕ МЕНТЕ.

    Коментиран от #6

  • 4 Стоян Александров

    10 3 Отговор
    Махайте се ваички от Моя Левски, махайте се еничари. Вие Ни опозорихте, и продължавате да Ни позорите. Какъв срам да откажеш контрола на РУССКИТЕ ОТБОРИ, ЗАЩОТО ГОСПОДАРИТЕ НИ НЕДАВАЛИ, МАЙКО МИЛА. ПОЗОР. МАХАЙТЕ СЕ БЕЕЕЕЕЕ, ВЪН. Мъримирееее махай сеееее, отивай в Барселона, ти си за там, но не и за Великия Левски....
  • 5 цецка

    4 9 Отговор
    СИНИ ШАМПИОНИ!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Григор

    3 5 Отговор
    цСка-софия има повече история от Реб.северна Македония. ФактЪ
  • 8 Така е

    9 4 Отговор
    Статията е за Лецки във фалит менте! Върнахте ли парите на Шиши и Стойне Манолов?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Герен

    6 1 Отговор
    БРАВО АЛЕКСАНДРОВ. ТЕЗИ МИЖИТУРКИ В ЛЕВСКИ С ТОВА ХОДИНЕ ДО ДУБАЙ ТЕЗИ РАЗХОДИ ЗА ТЪПА И НЕ ПОЛЗОТВОРНА ПОДГОТОВКА СА КОШМАР ЗА НАС ИСТИНСКИТЕ ПРИВЪРЖЕНИЦИ. МЪРИ СИРАКОВИТЕ ИФКОФ. ВИЕ СТЕ ПОЗОР. НЕМА И ИЗЛЪЧВАНЕ ПО ТВ.
  • 12 ОФФФ

    0 0 Отговор
    Е.U Иди..... оти