Last news in Fakti

22 Януари, 2023 19:30 1 072 1

Борусия Дортмунд с голово шоу и победа в Бундеслигата

  • борусия дортмунд-
  • футбол-
  • бундеслига-
  • аугсбург

Головете за "жълтата подводница" бяха дело на Джуд Белингам, Нико Шлотербек, Джейми Биное-Битънс и Джовани Рейна

Борусия Дортмунд с голово шоу и победа в Бундеслигата - 1
Снимка: БГНЕС

Борусия Дортмунд победи Аугсбург с 4:3 в мач от 16-я кръг на Бундеслигата. Головете за "жълтата подводница" бяха дело на Джуд Белингам, Нико Шлотербек, Джейми Биное-Битънс и Джовани Рейна, а за гостите точни бяха Арне Майер, Ермедин Демирович и Давид Чолина. С тази победа Борусия Дортмунд е вече 6-и с актив от 28 точки, докато Аугсбург остава 15-ти с 15 пункта на сметката си.

Още в 13-а минута Демирович от Аугсбург скочи високо, за да засече прехвърлящо подаване около точката на дузпата, но ударът му тресна напречната греда. Десет минути след тома Мукоко не се поколеба да стреля от наказателното поле след меко подаване от Бранд. Получи се добър опит, но покрай левия страничен стълб. В 29-а минута Джуд Белингам се откъсна от защитата и отбеляза брилянтен гол от позиция извън наказателното поле, след което изстреля топката в десния ъгъл.

Пет минути преди края на първото полувреме Арне Майер си освободи пространство след добро подаване и оплете топката в мрежата, намирайки долния ляв ъгъл - 1:1. Секунди след това Рафаел Герейро изпълни страхотен пряк свободен удар, изпращайки топката в опасна зона, а Нико Шлотербек успя да скочи най-високо в близост до точката на дузпата и отбеляза в средата на мрежата - 2:1 за Борусия Дортмунд.

В продължението на първата част Демирович получи топката на границата на наказателното поле и забелязвайки, че вратарят не е на голлинията, се нагласи по перфектен начин, за да копне топката над Грегор Кобел и за втори път да изравни резултата в срещата - 2:2.

Второто полувреме започна спокойно, но се стигна до 75-а минута, когато Джейми Биное-Битънс, появил се пет минути по-рано като резерва, намери пространство за удар от границата на пеналтерията и опитът му намери долния десен ъгъл. Феноменален завършик и 3:2 за Борусия Дортмунд. Аугсбург реагира за трети път. Давид Чолина се възползва от хаос в наказателното поле на "жълтата подводница" и заби топката в мрежата - 3:3.

Това обаче не бе всичко. Секунди след това Джовани Рейна запази самообладание и стреля от границата на наказателното поле. Получи се изключително силен удар, който прелетя покрай вратаря в левия му ъгъл - 4:3 за Дортмунд. В 89-а минута Демирович намери свободното пространство в наказателното поле, но топката мина над напречната града и Борусия спечели трите точки в срещата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха-ха

    3 0 Отговор
    Г-н Ковачев, ти сериозно ли. Жълтата подводница е в Испания, това е тимът на Виляреал. Никога Борусия Дортмунд не е наричан така. Като че ли е по-добре да пишеш за нещо друго, но не и за футбол.