Last news in Fakti

25 Януари, 2023 07:30 4 716 15

Роналдо бил обсебен от Меси не само на терена, но и във финансово отношение

  • кристиано роналдо-
  • футбол-
  • лионел меси-
  • реал мадрид-
  • барселона

Роналдо до такава степен се интересувал от възнаграждението на аржентинеца, че решил да се обърне към тогавашния президент на Барса Джосеп Мария Бартомеу

Роналдо бил обсебен от Меси не само на терена, но и във финансово отношение - 1
Снимка: БГНЕС

Кристиано Роналдо е бил обсебен от съперничеството си с Лионел Меси не само на терена, но и във финансово отношение. “Ел Мундо” разкрива, че по време на престоя си в Реал Мадрид португалецът постоянно е искал да разбере каква заплата получава Меси в Барселона.

Роналдо до такава степен се интересувал от възнаграждението на аржентинеца, че решил да се обърне към тогавашния президент на Барса Джосеп Мария Бартомеу. На официално събитие през 2018 година Кристиано и агентът му Жорже Мендеш се засекли с Бартомеу, а нападателят не се посвенил да попита боса на “блаугранас” каква заплата взима Меси. “Не мога да ти кажа точно, но е два пъти повече, отколкото ти получаваш в Реал”, отговорил Бартомеу.

Малко по-късно Роналдо напусна кралския клуб и подписа с Ювентус, въпреки че Жорже Мендеш го е съветвал да остане на “Сантиаго Бернабеу”.

След Мондиал 2022 португалецът прие офертата на саудитския Ал-Насър, където ще заработва по около 90 млн. долара годишно.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 запознат

    21 7 Отговор
    За тоя всичко е пари за това Меси ще остане по велик от Пендалдо
  • 2 ЧОЧО

    21 1 Отговор
    И двамата са супер футболисти.Докато Меси е колективе н играч, а Роналдо обратно целия отбор трябва да се съобразява с него.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Съра

    12 4 Отговор
    ФЕНКИТЕ НА РОНАЛДА ОТДАВНА ТРЯБВА ДА СА РАЗБРАЛИ ЧЕ НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ НА НИВОТО НА МЕСИ И ВИНАГИ ЩЕ СИ ОСТАНЕ КОМПЛЕКСИРАН ОТ НЕГО.КАКТО ЩАЗА ВАН БАСТЕН ВСЕКИ КОЙТО СРАВНЯВА МЕСИ С РОНАЛДО ИЛИ ДРУГ ФУТБОЛИСТ ИЛИ НЕ РАЗБИРА ОТ ФУТБОЛ ИЛИ Е ПРОСТО КРЪГЪЛ....И...Д...И...О..Т..!
  • 5 Не гледащ футбол

    13 2 Отговор
    Аман от този Роналдо бреее.,..
  • 6 комплекси на килограм

    7 4 Отговор
    значи когато един комплексар се сестезава с някого то не е съревнувание а просто комплексарка постъпка ! питайте меси дали е чувал за съревнувание межу него и роналдо? меси си живее живота а роналдо постоянно го гони след него и цял живот няма да го стигне…

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Факт

    4 13 Отговор
    ...май сте объркали нещо филма,..Роналдо има един крак и една глава повече от меси...меси има един ляв крак и до там се изчерпва всичко...меси може да завижда на Роналдо ..ама не и обратното ...да не говорим че с отбор събран вчера от измислени футболист Роналдо пак набута два на меси..с ПСЖ и то....меси никога ама никога няма да настигне Роналдо...колкото и медиите, и ФИФА да се опитвате да направите да изглежда обратно...факта че пишете постоянно против Роналдо ..сами по себе си говори че явно Роналдо ви е трън в мозъка...а и след като от ФИФА организираха специално световно за меси,сега очакваме да организирате и една шампионска лига за него ...гледахме пародия на световно с повече дузпи отколкото футбол,дано не се налага и шампионската лига да превърнат в цирк заради това леке меси..ку.в-ата на ФИФА и медиите..
  • 9 Факт

    2 9 Отговор

    До коментар #6 от "комплекси на килограм":

    ...пич ходи на лекар ..първо меси не е никакъв колективен играч ..цяла Барселона играеше за него..дори и шефовете на Барселона на скоро потвърди че меси е определял кой да играе и кой не в Барселона...и как е гонил всеки който не му играе по свирката....и както казах вече факта че ФИФА и медиите се стремят да изкарат насила меси по добър от Роналдо ....явно Роналдо наистина ви яде от вътре...да може да е гелосан,може да е комплексар,може да го мразите но той винаги ще остане по добрия играч...както вече казах...и 10 златни топки и 5 световни да му подарят от ФИФА пак няма да наклоните везните в посоката която искате...с незаслужени подаръци не се става велик е смешник...

    Коментиран от #10

  • 10 Някой

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Факт":

    Значи ако Меси е редил състава на Гуардиола и са спечелили каквото спечелиха, трябва да му дадат и награда за треньор на годината. Ако Меси с един крак е направил повече от Роналдо с два и глава макар и гелосана, то тогава коментарите са излишни. Разбирам че Роналдо си има фенове, ама някои са гледали само плаката с голото му тяло вместо да гледат какво става на терена. Не е важно колко фенове имаш в соц мрежи и колко ти е голяма банковата сметка... За футболист е важно какво показваш на терена.
  • 11 Амадор

    1 5 Отговор
    СП в Катар бе пълна гавра с футбола. Подариха купата на Аржентина, бутайки ги мач след мач до финала. Коя от коя по-измислена дузпа свиреха. Фифа искаше да смаже Роналдо, защото не е удобен и изказа подкрепа за Палестина, а това не се харесва на Фифа. Какво ще кажете за последната ЗТопка на меси- чист подарък- при положение, че Левандовски я заслужаваше, ама зор да има повече от Роналдо. Подариха му и СТитла само и само да си има, за разлика от Роналдо, който има Европейско първенство. (Което за доста хора е доста по-трудно да се спечели от Световно първенство). Помните ли пресконференцията, на която Роналдо смени колата с водата- отново удар по фифа. Фифа реши да смачка Роналдо и да му покаже кой е "шефа".
    Относно кой е по-велик? Е труден въпрос. Не очаквам феновете на Роналдо да обедят тези на Меси, че Роналдо е по-велик и обратното. И двамата са велики футболисти. За мен Роналдо е, поради ред причини. Държи повече рекорди, колегата е казал по-нагоре за 2 крака и глава, докато меси има 1 крак само. Спечелил е Европейско първенство, а не подарено-нагласено СП.
  • 12 Амадор

    1 1 Отговор
    Като цяло разказват играта на футбола в последните години. Нищо общо с едно време. Вече всичко е само и единствено пари и редят мачовете. Фифа прецака всичко. Очаквах, че с Вар нещата ще се подобрят ама уви. Щом си позволиха да опозорят и нагласят Световно първенство, какво остава за една ШЛ или някое първенство. Неуспорим факт е, че вече имаше няколко съмнителни мачове от ШЛ ( Барселона -Челси и Барселона -ПСЖ ). Като нищо тази година да побутнат ПСЖ до ШЛ финал и победител...

    Коментиран от #13

  • 13 Някой

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Амадор":

    Айде сега Роналдо бил подкрепил Палестина и за това го тормозили... А в това време си продава топката на евреин. Нагласили това нагласили онова. Вкарвате инсинуации, че спечеленото не е честно, ама според вашите фенски пристрастия. Други хора врват че тяхната гледна точка е правилната. По време на СП казаха и за дузпите и за продълженото време че са неща които са нови и има промени в правилата и че са инструктирани съдиите спрямо промените... Никой не е казал че са инструктирани феновете и всеки може да си реши кое е вярно или не спрямо познанията на правилника

    Коментиран от #14

  • 14 Амадор

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Някой":

    Е да супер ги бяха инструктирали - всеки мач дузпа за Аржентина... коя от коя по измислена! Смятай щом на финала стисках палци за отбора от африка да спечели, а не за белите от Аржентина. По принцип съм за белите. Бях за честната и справедлива игра. А картоните ? Един червен картон не дадоха на Аржентина, то почти жълти гледаха да не им дават.... СМЯХ
  • 15 Ива!

    1 0 Отговор
    Джосеп? Няма такова име! Казва се Хосеп! Поне имената на хората научете как се четат правилно! Иначе е неуважително към тях!