Last news in Fakti

26 Януари, 2023 12:15 1 989 2

Нови разкрития за схемите на Ювентус, Роналдо също в кюпа

  • ювентус-
  • кристиано роналдо-
  • футбол-
  • серия а-
  • наказания

Може да се стигне до сериозни наказания не само на клуба, но и на всички футболисти, играли за „Старата госпожа“ в периода 2020-22

Нови разкрития за схемите на Ювентус, Роналдо също в кюпа - 1
Снимка:

Нови разкрития за схемите на Ювентус относно прикриване на финансови машинации по време на пандемията от коронавирус може да донесе сериозни наказания не само на клуба, но и на всички футболисти, играли за „Старата госпожа“ в периода 2020-22.

Както е известно, „бианконерите“ вече бяха санкционирани с отнемане на 15 точки заради злоупотребите и фалшифицирането на отчетите. Това доведе до сриването на отбора до 10-о място в класирането на Серия „А“. Разследването срещу „черно-белите“ започна в края на миналата година и доведе до оставките на цялото ръководство на клуба.

Сега обаче наказание може да наложено и на футболистите, участвали в прикриването на финансовите афери. Италианските медии обявиха 23 футболисти, които са разследвани от властите за приемане на фалшиво по-ниски заплати. Всички тези играчи са заплашени с отнемане на състезателни права за един месец, дори и вече да не са част от Ювентус.

„Двама футболисти - Матайс де Лихт и Матиас Де Шилио, дадоха на съдиите копие от разговорите в WhatsApp, в които Джорджо Киелини обяснява измамата на всички, призовавайки това да не се коментира пред журналисти“, пише журналистът Паоло Дзилиани.

Той публикува и официални документи, в които се посочва времето на подписването на т. нар. "маневри за заплатите". В листата с имената фигурира Кристиано Роналдо, за когото наскоро бяха открити и други документи за нерегламентирано получаване на парични средства от Ювентус чрез тайни документи. Сред споменатите са още Миралем Пянич, Пауло Дибала, Леонардо Бонучи, Адриен Рабио, Джорджо Киелини, Джанлуиджи Буфон, Гонсало Игуаин, включително и тогавашният треньор Маурицио Сари.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гейчо

    3 6 Отговор
    Днез е време за готиния роналдо с тези мускулести крачета
  • 2 Гост

    6 2 Отговор
    Скъпо платени лакоми клоуни! На този отбор сигурно ми е трети път за последните 20 години. Защо още ги търпят!