Last news in Fakti

5 Февруари, 2023 18:11 956 0

Реал Мадрид "катастрофира" в Майорка

  • реал мадрид-
  • майорка-
  • футбол-
  • ла лига

Отстъпи с минималното 0:1 в гостуването си на Майорка

Реал Мадрид "катастрофира" в Майорка  - 1
Снимка: БГНЕС

Испанският шампион Реал Мадрид изигра един от най-слабите си мачове през сезона, след като отстъпи с минималното 0:1 в гостуването си на Майорка. Единственото попадение падна още в 13-ата минута, когато капитанът в днешния двубой за „Лос Бланкос“ – Начо Фернандес, си отбеляза автогол.

Мачът изобщо няма да се запомни с нищо хубаво за шампионите, които изгледаха много безидейни в атака без своя лидер Карим Бензема. Като цяло столичани владееха повече топката и доминираха, но без да създадат почти никакви ситуации. Единственият реален шанс за гол през Реал беше пропуснат от Марко Асенсио след точно час игра, когато вратарят на островитяните - Предраг Райкович, спаси удара на испанеца от бялата точка.

Реал Мадрид
Снимка: БГНЕС

По този начин Реал записа трето поражение за кампанията и изостана на пет точки от лидера Барселона, който играе по-късно тази вечер със Севиля и има шанс да се откъсне на осем пред шампионите. Майорка пък вече има 28 точки на десетата позиция. В следващия кръг „Лос Бланкос“ приема Елче, но реди това ще участва на Световното клубно първенство, където ще срещнат Ал Ахли на ½-финалите. За Майорка пък предстои гостуване на Севиля.

Треньорът на гостите Карло Анчелоти трябваше да се оправя без контузените Карим Бензема и Едер Милитао, докато Лука Модрич бе оставен сред резервите, където компания му правеше и Дейвид Алаба, който също лекуваше травма. Марко Асенсио и двамата бразилци Родриго и Винисиус Жуниор водеха атаката на Реал, а Едуардо Камавинга отново игра на позицията лев бек. По време на загрявката титулярният вратар Тибо Куртоа пък получи болки и накуцвайки напусна терена, а вместо него започна резервният страж Андрий Лунин.

Двубоят в Майорка започна с опит за натиск от страна на домакините, който обаче не носеше нещо опасно за вратата на Андрий Лунин.

В петата минута обаче се стигна до спречкване между футболисти, след като Дани Родригес фаулира Винисиус Жуниор, което веднага доведе до разправии. Две минути по-късно домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Едуардо Камавинга в наказателното поле, но сигнал от съдията Алехандро Ернандес не последва.

Реал Мадрид
Снимка: БГНЕС

Изненадващо или не, Майорка поведе в резултата в 13-ата минута, но не и без малко късмет. Тогава домакините организираха атака отляво, която завърши с центриране на Дани Родригес в наказателното поле, където Ведат Мурики надскочи Начо Фернандес и макар да бе с гръб към вратата, насочи топката с глава неспасяемо във вратата на Лунин - 1:0. В крайна сметка обаче от повторенията се видя, че кълбото рикошира именно от Начо, което означаваше, че защитникът си е отбелязал автогол.

В следващите минути Реал се настани по-трайно в половината на островитяните, но така и не можеше да отправи точен удар към вратата на Предраг Райкович.

Трудностите за гостите да създадат нещо интересно в атака бяха осезаеми, а доказателство за това беше разочароващият удар на Родриго от пряк свободен удар в 37-ата минута, който обаче мина високо над вратата.

В края на полувремето отново нервите взеха връх, след като 120 секунди преди почивката Винисиус умишлено настъпи Мафео, заради което получи жълт картон. Той е негов пети, заради което ще е наказан за следващия шампионатен двубой на столичани, който ще е срещу Елче. След последния сигнал за полувремето бразилецът отправи жест и към рефера, а жълт картон получи Дани Себайос, който също имаше претенции към съдията.

Реал Мадрид
Снимка: БГНЕС

Нервите на терена бяха повече от чисто футболните ситуации и в 53-тата минута при борба в наказателното поле на Майорка Начо Фернандес изблъска с ръце в областта на главата Де Галарета, но не последва наказание за капитана на „белите“.

Сякаш от никъде Реал получи страхотен шанс да изравни резултата. В 57-ата минута вратарят Райкович фаулира Винисиус Жуниор в наказателното поле, след което последваха спорове и преразглеждане от системата ВАР, а наказателният удар беше потвърден. Зад топката застана марко Асенсио, но стражът на Майорка усети накъде ще бие испанецът и спаси удара в левия си ъгъл след точно час игра.

Малко след това Анчелоти пусна в игра Лука Модрич на мястото на Федерико Валверде.

В 66-ата минута Асенсио пробва удар от границата на наказателното поле, но покрай лявата греда Райкович. Две минути по-късно Винисиус направи прекрасен пробив отляво, при който стигна почти до вратаря, но и този път Райкович отрази.

Двадесет минути преди края на редовното време беше извършена нова тройна смяна за "Лос Бланкос". Влязоха Дейвид Алаба, Тони Кроос и Мариано Диас, които замениха съответно Дани Себайос, Орелиен Чуамени и Марко Асенсио.

Реал продължи да се лута на терена и по никакъв начин не изглеждаше, че ще стигне до попадение.

В 84-ата минута Антонио Санчес нанесе точен изстрел пред наказателното поле, но право в ръцете на Лунин.

Три минути преди края на редовното време резервата Мариано имаше нелош шанс да се разпише, когато засече от въздуха пас на Дейвид Алаба в наказателното поле, но топката профуча над гредата.

В последната 90-а минута Вини Жуниор и Мафео пак се заядоха, при което бранителят на Майорка падна на земята след сблъсък с бразилеца. Реферът обаче не реагира по никакъв начин.

Реал натисна в добавеното време и в последната от осемте добавени такива имаше възможност да се спаси от поражението, но ударът с глава на Антонио Рюдигер в наказателното поле след центриране на Тони Кроос излезе в аут.

По този начин Майорка се поздрави с престижна победа над испанския и европейски шампион, който може да изостане на осем точки от лидера Барселона в битката за титлата, ако каталуците се справят със Севиля по-късно тази вечер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА