7 Февруари, 2023 09:17 965 1

Санкции грозят и Роберто Манчини за периода му в Манчестър Сити

  • роберто манчини-
  • футбол-
  • манчестър сити-
  • санкции

Обвинението към него, е че докато е бил начело на отбора между 2009 и 2013 г. е подписал тайно споразумение с клуба да получава двойно повече от заявената си заплата

Санкции грозят и Роберто Манчини за периода му в Манчестър Сити - 1

След като стана ясно, че отборът на Манчестър Сити е застрашен от сериозни санкции заради финансови нарушения в периода 2009-2017 г., в последните часове се появи и информация, че един от мениджърите на клуба във въпросния период - Роберто Манчини, също може да попадне под сериозни рестрикции, предава италианският сайт football-italia.net. Обвинението към него, е че докато е бил начело на отбора между 2009 и 2013 г. е подписал тайно споразумение с клуба да получава двойно повече от заявената си заплата.

Журналистът от Times - Мартин Зиглер, описа подробно как английският хегемон от последните години е обвинен за над 100 предполагаеми нарушения на финансовите разпоредби след четиригодишно разследване.

Документи, публикувани от Der Spiegel, показват, че настоящият селекционер на националния отбор на Италия е имал консултантски договор в сянка с базирания в Абу Даби клуб Ал Джазира, който тихомълком му изплатил поне седемцифрена сума за четиригодишния период, в който ръководи “гражданите”. Първият договор на Манчини подписа с Манчестър Сити гарантира основна заплата от 1,45 милиона нетни, като се твърди твърди, че в същото време е получавал от арабския клуб 1,75 милиона паунда на година.

Der Spiegel публикува още и имейли, които изглежда показват как компанията на Манчини - “Italy International Services” е издавала тримесечни фактури на Манчестър Сити, от където след това са били препращани суми към собственика на “гражданите” - Шейх Мансур, който пък от своя страна ги препредавал на Ал Джазира, за да могат да бъдат изплащани на италианския специалист.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 браво

    3 1 Отговор
    Направо го закривайте тоя изкуствен отбор до 2009 ги немаше на картата тия