Last news in Fakti

18 Февруари, 2023 17:26 933 2

Арсенал показа страхотни нерви, обърна Астън Вила

  • астън вила-
  • арсенал-
  • футбол-
  • висша лига

Артилеристите биха с 4:2

Арсенал показа страхотни нерви, обърна Астън Вила  - 1
Снимка: БГНЕС

Арсенал успя да покаже страхотни нерви, за да обърне Астън Вила до 4:2 в първи дуел от кръга във Висшата лига. Оли Уоткинс вкара още в 6-а минута. Букайо Сака изравни в 16-а минута. Филипе Коутиньо отново даде аванс на домакините в 32-а минута. В 61-а минута Олександър Зинченко изравни. Емилиано Мартинес си отбеляза нелеп автогол в третата минута на добавеното време, а Мартинели оформи крайното 4:2 в последната секунда.

Домакините започнаха агресивно и хванаха неподготвен Арсенал в първите минути. След контраатака Оли Уоткинс успя да преодолее Салиба и да разстреля Аарън Рамсдейл за 1:0.

Арсенал показа страхотни нерви, обърна Астън Вила
Снимка: БГНЕС

В 12-ата минута Мингс отклони удар с глава на Нкетия в гредата. При тази ситуация обаче флагът на лайнсмена бе вдигнат, така че гол нямаше да има.

Арсенал притисна в следващите минути своя съперник и в 16-ата минута гостите изравниха резултата. Уайт центрира отдясно, Мингс изчисти с глава, но топката се озова на пътя на Сака, който със страхотен изстрел я прати под гредата.

В началото на второто полувреем Арсенал се опита да натисне, но лошите новини за хората на Артета се увеличиха, след като Букайо Сака се хвана за крака с някаква контузия.

В 54-а минута Бен Уайт центрира на главата на Еди Нкетия, който нацели напречната греда.

Само седем минути по-късно, след изпълнение от ъглов удар, Йодегаард намери Зинченко, който с много прецизен удар от 20 метра успя да разстреля Мартинес за 2:2.

Арсенал показа страхотни нерви, обърна Астън Вила
Снимка: БГНЕС

В 71-вата минута Мартинели, който замени Тросар, направи добър пробив, задържа топката и пусна в последния момент към Нкетия, но подаването му бе дълго. 5 минути по-късно и Мартин Йодегаард направи сериозен пропуск от удобна позиция.

В 82-а минута Леон Бейли напредна по десния фланг и пласира мощен удар в близкия ъгъл на вратата на Рамсдейл, но топката се отби в гредата.

Драмата обаче дойде в третата минута на добавеното време, след като Жоржиньо нацели гредата, а след това топката рикошира в главата на Мартинес и влезе във вратата за 3:2.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПалавНИК

    1 0 Отговор
    Хубав мач а резултата е още по-хубав!!!!
  • 2 Читател

    0 0 Отговор
    Супер браво а и преди малко сити равен с увс , много се радвам че сити няма да шампион тази година въпреки чувалите пари и корупцията.