Last news in Fakti

18 Февруари, 2023 19:10 1 185 1

Нотингам Форест изненада Манчестър Сити

  • манчестър сити-
  • футбол-
  • висша лига-
  • нотингам форест

"Гражданите" поведоха с гол на Бернардо Силва в 42-ата минута на двубоя, допуснаха изравняване в края на срещата

Нотингам Форест изненада Манчестър Сити - 1

Нотингам Форест и Манчестър Сити завършиха при резултат 1:1 в мач от 24-ия кръг на Висшата лига. "Гражданите" поведоха с гол на Бернардо Силва в 42-ата минута на двубоя.

Равенството бе възстановено от Крис Ууд в 84-ата минута. Така двата тима взеха по точка. Манчестър Сити не успя да се върна на върха, след като Арсенал спечели срещата си срещу Астън Вила. "Гражданите" остават на две точки от лидера в шампионата и мач по-малко.

Нотингам Форест пък заема 13-то място във Висшата лига с 25 точки от 23 мача.

"Гражданите" поеха контрол върху случващото се на терена от самото начало и много рано започна обсада на вратата на домакините, а защитниците на Форест имаха много работа.

В 7-ата минута Грийлиш получи шанс да стреля от удобна позиция в наказателното поле. Неговият удар бе блокиран почти на самата голлиния от добре позиционирания Уоръл.

Малко по-късно Нотингам организира първата си атака и стигна до удар. Бренън Джонсън спечели физическия сблъсък с Грийлиш и напредна, но изстрелът му бе блокиран.

Отново Бренън Джонсън бе изведен с дълъг пас от Данило в 24-ата минута при опит за контраатака на Нотингам. Нападателят на домакините стреля, но встрани от вратата. Минута по-късно Кевин де Бройне опита изстрел от сериозна дистанция, но ударът му не бе точен.

В 34-ата минута Родри стреля с глава след добро центриране на Кевин де Бройне. Топката обаче отново не попадна във вратата на домакините. Пет минути след това и Бернардо Силва си опита късмета, но отново не порази целта.

Все пак "гражданите" поведоха в 42-ата минута. Джак Грийлиш подаде на Бернардо Силва, който бе оставен сам на границата на наказателното поле. Футболистът на гостите изпрати мощен изстрел, който влезе на сантиметри под напречната греда за 1:0 - никакъв шанс за Кейлор Навас!


Второто полувреме започна с невероятна възможност за Манчестър Сити. Фил Фодън бе изведен в наказателното поле на Нотингам. Той можеше дори да стреля, тъй като бе сам срещу вратаря, но се забави. В крайна сметка той реши да подава към Ерлинг Халанд, който беше на няколко метра встрани, но пасът към него не мина и така "гражданите" пропиляха отличен шанс за гол.

Кевин де Бройне опита късмета си с далечен изстрел в 51-ата минута, но белгиецът отново не бе точен. Минута след това Аймерик Лапорт бе близо до гола при корнер. Той стреля с глава сантиметри пред голлинията, но право в ръцете на Кейлор Навас.

В 63-ата минута Де Бройне пробва пореден изстрел от разстояние, но и с този не успя да затрудни Навас.

Три минути след това Джо Уоръл събори Ерлинг Халанд при опит на норвежеца да остане сам срещу вратаря. "Гражданите" поискаха нарушение и червен картон, тъй като Уоръл бе последен в защита, дори ВАР прегледа положението, но последици за бранителя на домакините нямаше.

Секунди след това Халанд пропусна на два пъти, сантиметри от вратата. След спасен удар от Навас, той стреля в гредата, а след това пробва отново, но прати топката над напречната греда.

В 81-ата минута Нотингам погледна към вратата на "гражданите" с центриране отдясно, което обаче не стигна до футболист на домакините в пеналтерията.

Крис Ууд наказа Манчестър Сити в 84-ата минута. Нотингам Форест организира взривоопасна атака отдясно, която завърши с пас към далечната греда, където освободен бе Крис Ууд. Нападателят просто добави топката в мрежата на Едерсон за 1:1. Попадението бе разгледано от ВАР за евентуална засада, но такава нямаше.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Читател

    2 1 Отговор
    Супер сити ще гледат купата по телевизията тази година въпреки чувалите пари и измами