Last news in Fakti

18 Февруари, 2023 19:48 1 000 2

ЦСКА с убедителна победа срещу Ботев Пд на "Армията"

  • цска-
  • ботев пловдив-
  • футбол

Над всички в срещата бе Дюкенс Назон, който първо откри в десетата, а след това и удвои в 25-ата минута

ЦСКА с убедителна победа срещу Ботев Пд на "Армията" - 1
Снимка: БГНЕС

ЦСКА постигна убедителна победа в домакинството си на Ботев Пловдив с резултат 3:1 в един от най-чаканите двубои от 20-ия кръг на родната efbet Лига. Над всички в срещата бе Дюкенс Назон, който първо откри в десетата, а след това и удвои в 25-ата минута. Николай Минков върна едно попадение в добавеното време на първата част, но Маурисио Гарсес оформи крайния резултата само две минути след подновяването на играта след почивката. "Жълто-черните" завършиха срещата и с човек по-малко, след като Джеймс Ето'о беше изгонен за два жълти картона дълбоко в добавеното време.

ЦСКА с убедителна победа срещу Ботев Пд на
Снимка: БГНЕС

Като цяло срещата беше равностойна, но „червените“ се възползваха максимално от ситуациите, които създадоха. „Канарчетата“ също имаха две-три добри положения, но най-чистите бяха пропуснати от Антоан Бароан, което в крайна се оказа и разликата в мача.

По този начин ЦСКА отново дръпна с четири точки на върха. Столичани имат 50, докато вторият Лудогорец е с 46, но в неделя домакинства на Славия и при успех отново ще се доближи само на точка. Ботев Пловдив остава на десетото място с 20 пункта. В следващия кръг „червените“ имат столично дерби със Септември, докато „жълто-черните“ приемат Берое в Битката за Тракия.

ЦСКА с убедителна победа срещу Ботев Пд на
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на ЦСКА – Саша Илич, направи няколко промени в сравнение със стартовите единадесет, на които заложи при гостуването на Берое (4:1) в предишния кръг. На вратата беше Густаво Бусато, а мястото на наказания Християн Петров започна Енес Махмутович. В защитата действаха още Амос Юга и капитана Юрген Матай. Халфовата линия беше оформена от Джонатан Линдсет и новото попълнение Тобиас Хайнц, който заменя Тибо Вион. По двата фланга действаха Иван Турицов и Брадли Де Нойер. Сред титулярите бе и Марселино Кареасо, който смени Жеферсон, атаката водеха Маурисио Гарсес и Дюкенс Назон.

Преди първия съдийски сигнал беше отдадена минута мълчание в почит на легендата на „червените“ Петър Жеков, който днес си отиде от този свят. Футболистите на ЦСКА пък излязоха с фланелки с лика на Жеков и надпис: „Вълшебния стрелец“.

ЦСКА с убедителна победа срещу Ботев Пд на
Снимка: БГНЕС

Ботев Пловдив имаше първия шанс в двубоя и можеше да поведе още в четвъртата минута. Капитанът Тодор Неделев изведе отлично зад отбраната на домакините Антоан Бароан, а Густаво Бусато излезе доста извън наказателното си поле. Нападателят на „канарчетата“ опита да пусне топката покрай него, но тя премина покрай опразнената врата в аут.

ЦСКА обаче отговори и то подобаващо в десетата минута, когато откри резултата. Тобиас Хайнц центрира от ъглов удар, а на първа греда Джонатан Линдсет отклони към вратарското поле, където съвсем сам бе оставен Дюкенс Назон, а той с глава не сгреши и отбеляза – 1:0.

ЦСКА с убедителна победа срещу Ботев Пд на
Снимка: БГНЕС

Гостите нямаха намерение да се предадат и в 17-ата минута имаха нова възможност за гол. Неделев отново намери Бароан, който надбяга Амос Юга отдясно в наказателното поле, но този път Бусато скъси бързо дистанцията и изби удара на нападателя в корнер.

ЦСКА удвои преднината си в 25-ата минута, когато отбелязаха след чудесна скоростна атака. Брадли Де Нойер се впусна на пробив по левия фланг, стигна почти до аутлинията в панелтерията и върна топката към границата на вратарското поле, където отново защитата на Ботев забрави за присъствието на Назон, който от няколко метра опъна мрежата зад Хидайет Ханкич за втори път – 2:0.

ЦСКА с убедителна победа срещу Ботев Пд на
Снимка: БГНЕС

"Канарчетата" имаха претенции за дузпа в 36-ата минута. Тогава Джеймс Ето’о направи страхотен 50-метров самостоятелен рейд, като тръгна от собствената си половина, преодоля трима играчи на „червените“, след което влезе в наказателното поле и падна при съприкосновение с Де Нойер. Пловдивчани поискаха дузпа, но арбитърът на ВАР - Ивайло Ненков реши, че защитникът няма основание да бъде отсъден наказателен удар и не сигнализира на главния рефер за нещо нередно.

Три минути преди края на първата част гостите имаха нов шанс за попадение. Бароан успя да преодолее лесно Енес Махмутович, който върна отлично за Неделев, но капитанът на гостите стреля над вратата от около 12-13 метра.

ЦСКА с убедителна победа срещу Ботев Пд на
Снимка: БГНЕС

Голът за Ботев обаче стана факт буквално с изтичането на едноминутното продължение на първото полувреме. Неделев центрира отляво в наказателното поле, където на втора греда Махмутович не успя да изчисти топката, след като се размина с нея, а тя стигна до Николай Минков, който от няколко метра реализира за 2:1.

Само две минути след началото на второто полувреме ЦСКА отново си върна преднината от две попадения. Авторът на два гола за „червените“ - Дюкенс Назон, изведе с отличен пас Маурисио Гарсес, който излезе сам срещу Ханкич, финтира го и на празна врата вкара топката за 3:1.

В 52-ата минута играта бе временно спряна заради сериозния дим, който се настани над стадион „Българска армия“ от запалените димки и факли от феновете на ЦСКА по трибуните. Шест минути по-късно главният съдия даде знак двата тима да подновят действията на терена.

ЦСКА с убедителна победа срещу Ботев Пд на
Снимка: БГНЕС

В следващите минути темпото на игра спадна сериозно и ситуации пред двете врати липсваха. Често играта беше спирана за нарушения или смени.

ЦСКА имаше отличен шанс за четвърто попадение в 76-ата минута, когато Линдсет изведе Назон отляво в наказателното поле, който стреля към далечния ъгъл по диагонала, но покрай гредата в аут. Това беше и последното действие за двамата в мача, тъй като бяха заменени веднага след това.

До края на срещата домакините владееха ситуацията на терена и не допуснаха да бъдат изненадани. По този начин ЦСКА отново дръпна с четири точки пред втория Лудогорец в битката за титлата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един от многото

    3 1 Отговор
    Ще видите вие , когато държавата им построи стадиони и на Ботев и на Локото!
  • 2 Aлфа Bълкът

    1 3 Отговор
    Трябва да думнем Лудогорец и Живите Мъртви, иначе нищо не правим!