Last news in Fakti

18 Февруари, 2023 19:15 920 0

Саутхемптън задълбочи кризата в Челси

  • саутхемптън-
  • челси-
  • футбол-
  • висша лига

Единственото попадение в мача вкара Джеймс Уорд-Праус в края на първото полувреме

Саутхемптън задълбочи кризата в Челси - 1
Снимка: БГНЕС

Саутхемптън задълбочи кризата в Челси, след като го победи с 1:0 като гост в среща от 24-ия кръг на Висшата лига. Единственото попадение в мача вкара Джеймс Уорд-Праус в края на първото полувреме. Срещата беше белязана от тежката контузия на Сесар Аспиликуета, който получи тежък удар в главата.

Серията от мачове без победа в Премиърлийг на "сините" вече наброява четири. Тимът на Греъм Потър заема едва 10-о място с 31 точки. "Светците" пък взеха глътка въздух. Тимът събра 18 точки и макар да е последен във временното класиране, вече е само на три пункта от Борнемут, който е първият отбор над чертата.

Саутхемптън задълбочи кризата в Челси
Снимка: БГНЕС

"Светците" можеше да поведат още в 3-ата минута. Тогава Бадиашил сбърка и позволи на Онуачо да го изпревари, но в крайна сметка нигериецът не успя да нанесе голов удар. Гостите нанесоха своя удар в края на първата част. Тогава Аспиликуета извърши нарушение пред наказателното поле. Зад топката застана Уорд-Праус, който матира вратаря за 0:1.

Футболистите на Греъм Потър започнаха по-агрсивно втората част и получиха много добра възможност да изравнят резултата пет минути след нейното начало, когато появилият се на почивката Рахийм Стърлинг се пребори за една топка отляво, центрира, но Мейсън Маунт остана малко под топката, макар да се намираше в отлична позиция. Малко след това шут на Стърлинг от добра позиция беше блокиран.

Саутхемптън задълбочи кризата в Челси
Снимка: БГНЕС

В 68-ата минута Стърлинг беше сам на пеналта и нанесе удар, който беше избит от защитник в бяло на голлинията. Три минути след това отново крилото се озова на стрелкова позиция, но на два пъти беше спиран от противникови защитници.

Саутхемптън задълбочи кризата в Челси
Снимка: БГНЕС

Малко по-късно Армстронг се озова на стрелкова позиция, но Кепа успя да избие в корнер. След неговото изпълнение Аспиликуета получи контузия в главата, като състоянието му изглеждаше доста тревожно.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА