Last news in Fakti

18 Февруари, 2023 21:05 963 1

Милан с трета поредна победа

  • милан-
  • монца-
  • футбол-
  • серия а

Този път шампионите надвиха трудно Монца като гости след попадение на Жуниор Месиас в 31-вата минута

Милан с трета поредна победа - 1
Снимка: БГНЕС

Милан постигна трета поредна победа с 1:0 в рамките на няколко дни и запазва шансове да се пребори за второто място в Серия “А”. Този път шампионите надвиха трудно Монца като гости след попадение на Жуниор Месиас в 31-вата минута. Така поне временно тимът на Стефано Пиоли задмина Рома и Аталанта и се изравни с Интер. В миналия кръг “росонерите” пребориха Торино, а през седмицата наказаха и Тотнъм в Шампионската лига.

С две победи в рамките на няколко дни “росонерите” като че ли излязоха от кризата, в която се намираха. Успех тази вечер би ги изравнил с втория Интер, който по-късно днес прима Удинезе.

Милан с трета поредна победа
Снимка: БГНЕС

Монца пък не е за подценяване, защото няма загуба в Калчото отпреди Световното първенство, наскоро надви Ювентус с 2:0 като гост.

Стефано Пиоли залага на Дивок Ориги на върха на атаката, а Браим Диас и Рафаел Леао ще му помагат по крилата. Оливие Жиру е оставен на пейката заедно със Златан Ибрахимович. Милан пак излиза с трима централни бранители, като Фикайо Томори се завръща в защитата.

Валентин Антов отново е сред резервите на Монца. Взетият под наем от Наполи Андреа Петаня води нападението на тима.

Милан с трета поредна победа

По-рано през сезона в първия мач между двата тима Милан се наложи с 4:1 на “Джузепе Меаца”. Това беше и единственият случай, в който Антов започна като титуляр за своя отбор.

Домакините имаха два шанса да вкарат още в първите две минути, като Чиприан Татарушану отрази последователно удари на Чурия и Петаня.

Веднага след това футболистите на Милан се фокусираха и взеха инициативата. Така се стигна до 19-ата минута, в която Рафа Леао заложи на далечен удар, след който топката се отби в лявата греда.

Милан с трета поредна победа
Снимка: БГНЕС

В 25-ата Леао пробва подобен шут - този път в обхвата на Ди Грегорио. Вратарят обаче не успя да улови, което даде шанс на Браим Диас да довкара с добавка, но пък сега стражът на Монца се намеси решаващо.

При третия шанс обаче Милан вече излезе напред в резултата. В 31-вата Жуниор Месиас отправи оказал се неспасяем удар за 1:0 в полза на шампионите.

Играчите на Монца създадоха опасност чак в 51-вата, когато Петаня получи добър пас и стреля от границата на наказателното поле, но Татарушану улови с лекота.

Три минути по-късно главният съдия Антонио Рапуано не уважи претенциите на Самуеле Бириндели за нарушение и евентуално дузпа за Монца след съприкосновение с Тео Ернандес. Реферът даже показа жълт картон на футболиста на домакините за симулация.

Милан с трета поредна победа
Снимка: БГНЕС

В 57-ата Тео Ернандес беше главен герой в ситуация и пред другата врата. Тогава той излезе сам срещу стража и го прехвърли, но не уцели рамката.

Постепенно домакините заиграха по-добре и в 71-вата само малшансът ги лиши от попадение. Удар на Чурия се отби в гредата, след което рикошира в тялото на вратаря Татарушану, но излезе в корнер.

Милан можеше да си реши двубоя в 85-ата, когато Шарле Де Кетеларе получи шанс да стреля от 5-6 метра, но нацели футболист на съперника.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Росонеро

    2 0 Отговор
    Време беше !