Last news in Fakti

2 Март, 2023 23:59 2 151 1

Барселона срази Реал в Мадрид и е с единия крак на финал

  • реал мадрид-
  • футбол-
  • барселона-
  • купата на испания

Едер Милитао имаше нещастието да си отбележи автогол в 26-ата минута

Барселона срази Реал в Мадрид и е с единия крак на финал - 1
Снимка: БГНЕС


Отборът на Барселона надви Реал Мадрид с 1:0 на “Сантиаго Бернабеу” в първи мач от полуфиналите за Купата на Испания. Едер Милитао имаше нещастието да си отбележи автогол в 26-ата минута. Реваншът в каталунската столица е на 5 април.

Федерико Валверде беше натоварен с по-офанзивни функции за Реал, като заедно с Винисиус Жуниор действаше най-близо до Карим Бензема в атака. Начо Фернандес ще играе на левия фланг на отбраната, а в халфовата линия триото е Камавинга-Кроос-Модрич. Асенсио, Чуамени и Родриго са на пейката.

Барселона срази Реал в Мадрид и е с единия крак на финал
Снимка: БГНЕС

От Барса Педри, Усман Дембеле и Роберт Левандовски пропускат срещата заради травми. Тъй като Андреас Кристенсен не е в оптимална форма, наставникът Чави залага на Маркос Алонсо като централен защитник, а Феран Торес и Рафиня са единствени нападатели, след като Ансу Фати е сред резервите.

Това е трето издание на “Ел Класико” за сезона, а двата тима изиграха и контрола преди началото на шампионата. За последно двата тима се срещнаха на 15 януари, когато “блаугранас” разбиха “белите” с 3:1 във финала за Суперкупата на страната.

Реваншът сега ще бъде на 4 април, а на 19 март ще има още една среща между тях от Ла Лига.

Барселона срази Реал в Мадрид и е с единия крак на финал
Снимка: БГНЕС

В другия полуфинал за Купата на краля Осасуна надви Атлетик Билбао с 1:0 като домакин в първата среща.

Двубоят започна с явно превъзходство на състава на Карло Анчелоти. Домакините натиснаха и създадоха няколко опасности, а в 12-тата попадение на Бензема не беше признато заради засада на нападателя.

Каталунците успяха бързо да парират активните действия на съперника. В 24-тата минута се стигна до интересна ситуация, при която Де Йонг и Вини Жуниор се хванаха здраво и паднаха на земята. Съдията Хосе Луис Мунуера Монтеро реши да предупреди официално футболиста на домакините, което доведе до бурно недоволство.

Барселона срази Реал в Мадрид и е с единия крак на финал
Снимка: БГНЕС

Две минути по-късно Барса излезе напред в резултата. Франк Кесие излезе сам срещу Куртоа, но последва рикошет, при който топката беше отбита от Милитао в посока неговата врата, където пък Начо Фернандес не съумя да избие и тя влезе в мрежата. Първоначално съдиите маркираха засада, но след намесата на ВАР беше отчетено, че такава няма и съответно това е редовен гол - 1:0 за гостите.

Попадение вдъхна увереност на отбора от "Камп Ноу", докато за домакините стана по-трудно да организират добри атаки. И все пак четири минути преди паузата Карвахал се включи в атака и получи отличен пас в наказателното поле, но ударът му беше неточен.

Барселона срази Реал в Мадрид и е с единия крак на финал
Снимка: БГНЕС

След това пък Валверде опита хитро да залъже Тер Стеген и вместо да центрира, директно стреля във вратата. Германецът обаче не подцени ситуацията и спаси с лекота.

В началото на второто полувреме футболистите на Реал допълнително се изнервиха заради един подминат корнер в тяхна полза, когато топката не беше излязла след центриране на Вини Жуниор, както и след нова невъздържана проява на Гави, заради което той получи жълт картон.

В 58-ата Вини Жуниор центрира опасно към далечната греда, където Тер Стеген отново беше на мястото си. Като цяло след подновяването на играта домакините доминираха, докато съперникът трудно минаваше центъра.

Барселона срази Реал в Мадрид и е с единия крак на финал
Снимка: БГНЕС

В 67-ата Анчелоти реши да вкара още един нападател в лицето на Родриго, а Камавинга зае мястото на Начо вляво на защитата.

Веднага след това гостите организираха добра атака, но по другото крило. Последва центриране към Торес, но той не достигна до топката. Чак в 70-ата пък "лос кулес" стигнаха до едва втория си удар към вратата, като в случая този беше неточен.

В 72-рата пък шансът спаси Реал, след като Кесие шутира, но топката се отби в тялото на застаналия точно пред вратата негов съотборник Ансу Фати, който междувременно беше заменил Рафиня.

Барселона срази Реал в Мадрид и е с единия крак на финал
Снимка: БГНЕС

По-късно Анчелоти вкара младия Алваро Родригес, който донесе точката срещу Атлетико Мадрид в предишния двубой. Друга от смените обаче - Родриго, беше най-близо до гола, след като в 90-ата стреля опасно с десния крак, но в аут.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Куту Кузлудуй

    4 2 Отговор
    Футбола е спорт ФАКТ! Който го може го може! Браво Барселона!