Last news in Fakti

19 Март, 2023 20:15 1 668 4

Рен нашамари ПСЖ насред Париж

  • рен-
  • псж-
  • футбол-
  • лига 1

Карл Токо Екамби вкара първия гол в последната минута на първата част, а три минути след паузата юношата на парижани Арно Калимуендо заби втория

Рен нашамари ПСЖ насред Париж - 1
Снимка: БГНЕС

Грандът Пари Сен Жермен се представи много слабо и записа домакинско поражение с 0:2 от Рен в мач от 28-ия кръг на Лига 1. Карл Токо Екамби вкара първия гол в последната минута на първата част, а три минути след паузата юношата на парижани Арно Калимуендо заби втория.

Това е четвърта загуба за шампионите през кампанията във френския елит, но и първа на свой терен. След нея Марсилия има шанс да съкрати до 7 точки разликата със звездната селекция на столичани. Една от предишните грешни стъпки на ПСЖ беше пак срещу Рен - 0:1 при визитата преди два месеца.

Големите звезди на домакините Килиан Мбапе и Лионел Меси не се представиха на кой знае какво високо ниво, като на всичко отгоре пропуснаха няколко добри положения още при 0:0.

Заради контузии треньорът на парижани Кристоф Галтие не можеше да разчита на цели седмина футболисти, сред които са Серхио Рамос, Неймар, Ашраф Хакими и Маркиньос.

Също поради травми “червено-черните” бяха без водещия си голмайстор Мартен Терие. На вратата на Рен излезе 37-годишният Стив Манданда.

Изненадващо гостите "влязоха" по-добре в срещата и до 11-тата минута вече бяха създали три опасности.

В 16-ата Мбапе и Меси комбинираха, а имаха и шанс топката да отскочи от футболист на Рен, което даде възможност на аржентинеца да стреля. Ударът му обаче беше блокиран.

В 23-тата Мбапе изпрати топката в мрежата, но голът не беше зачетен заради засада, защото Фабиан Руис игра с топката по пътя ѝ към французина.

Малко след това последваха два пропуска на Мбапе в ситуации, при които той се оказваше зад отбраната, без да има засада. Особено във втория случай - в 26-ата минута, той беше изведен от Меси очи в очи с Манданда, но не успя да го преодолее.

Междувременно и Меси пропиля още един шанс за домакините. В 40-ата пък бившият капитан на Барселона пак намери Мбапе на отлична позиция, но и този път Манданда не позволи да се стигне до гол.

И противно на случващото се на терена гостите поведоха в резултата. Това се случи точно в 45-ата минута, когато Токо Екамби изскочи зад защитата на парижани и през Хуан Бернат не даде шанс на Донарума - 1:0 за Рен. Това беше и първият удар на тима в очертанията на вратата.

Веднага след паузата Рен нанесе втори удар, повеждайки с 2:0. В 48-ата Бернат и Верати сгрешиха при комбинация помежду си, след което последва контраатака на гостите. Лесли Угочукву подаде на Калимуендо пред вратата и той с лекота реализира втория гол.

Галтие веднага направи двойна смяна, променяйки и схемата на игра на отбора си с такава с четирима защитници. В нападението пък се появи и Юго Екитике, но това не даде бърз резултат.

Отборът на Рен действаше спокойно и чакаше своя миг отново да атакува. Така в 69-ата минута играчите в бяло на два пъти застрашиха Донарума, като във втория случай италианският страж отрази изстрел на оказал се сам срещу него футболист на противника.

Лео Меси напомни за себе си в 72-рата с мощен удар от въздуха, който обаче Манданда боксира уверено.

Секунди след това Донарума се намеси отлично при нова сериозна опасност, след като спря удара на Джед Спенс.

Шампионите заиграха ва банк и в 84-тата Марко Верати за малко да върне едното попадение, но Манданда изби изстрела му.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    4 1 Отговор
    Пореден концерт е имал ТОТО, този път в Париж
  • 2 Лео Дузпата

    9 3 Отговор
    Меси отново провали ПСЖ

    Коментиран от #4

  • 3 Ако Гонзо

    7 2 Отговор
    беше на терена, ПСЖ щеха да отнесат петица!
  • 4 Гордостта на Тарра

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Лео Дузпата":

    Арабите и оня недоразряден пол мбмамбе