21 Март, 2023 17:37 1 746 0

Още една легенда приключи с футбола

  • арсенал-
  • манчестър сити-
  • емануел адебайор-
  • футбол

На 39 години тогоанецът прекратява футболна си кариера, която започва през 2001 година в тима на Метц

Още една легенда приключи с футбола - 1
Снимка:

Бившият нападател на Арсенал и Манчестър Сити Емануел Адебайор обяви, че слага край на състезателната си кариера.

На 39 години тогоанецът прекратява футболна си кариера, която започва през 2001 година в тима на Метц.

След това той играе за отбори като Монако, Реал Мадрид, Тотнъм и Кристъл Палас. В последните няколко сезона Адебайор защитаваше цветовете на турските Истанбул Башакшехир, Кайзериспор и парагвайския Олимпия Асунсион, преди през 2021 година да подпише с тогоанския Семаси.

"Професионалната ми кариера премина през върхове и падения, но бе едно невероятно пътешествие. Благодаря на всички фенове, които ме съпровождаха на всяка стъпка от нея. Благодарен съм за всички и съм развълнуван за бъдещето", написа Адебайор в профила си в Инстаграм.

За националния отбор на Того, с който той игра на световното първенство през 2006 година, Адебайор има 85 мача и 32 гола. На клубно ниво той има 591 срещи и 205 попадения.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА