21 Март, 2023 19:30 1 113 2

Дидие Дешан обяви новия капитан на Франция

  • килиан мбапе-
  • франция-
  • дидие дешан-
  • футбол

Откакто направи своя дебют през 2017-а година, нито един френски играч не е имал повече голове за националния отбор от Мбапе

Дидие Дешан обяви новия капитан на Франция - 1

Селекционерът на Франция - Дидие Дешан, обяви, че нападателят Килиан Мбапе ще бъде новият капитан на националния отбор на „петлите“. Звездата на Пари Сен Жермен ще наследи лентата от вратаря Юго Лорис, който се оттегли от международния футбол след Световното първенство.

Дешан също разкри, че нападателят на Атлетико Мадрид - Антоан Гризман, ще поеме ролята на вицекапитан.

„Килиан Мбапе е новият капитан на Франция. Антоан Гризман е втори капитан. Килиан отговаря на всички изисквания, за да носи тази отговорност. На терена, както и в рамките на отбора, като е ключов елемент“, заяви Дешан, цитиран от Telefoot.

Откакто направи своя дебют през 2017-а година, нито един френски играч не е имал повече голове за националния отбор от Мбапе. 24-годишният футболист отбеляза 36 попадения и асистира за още 25 в 66 мача за световните вицешампиони.

Франция се изправя срещу Нидерландия в първия си мач от квалификация за Евро 2024 в петък, когато се очаква Мбапе да носи лентата за първи път.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радан-Костовист

    3 1 Отговор
    Велик и на терена и извън него!
  • 2 Демоназ

    3 0 Отговор
    Истински гал няма измама, няма лъжа.