Last news in Fakti

30 Март, 2023 12:30 830 0

Ман Сити с грандиозни планове

  • етихад-
  • манчестър сити-
  • висша лига-
  • футбол

Шефовете искат да разширят второто ниво на едната си трибуна със 7700 допълнителни места, като по този начин общият капацитет на съоръжението ще достигне до около 61000 места

Ман Сити с грандиозни планове - 1

Манчестър Сити планира да инвестира над 300 милиона паунда в реконструкция на една част от своя “Етихад”, съобщава местната преса. Шефовете искат да разширят второто ниво на едната си трибуна със 7700 допълнителни места, като по този начин общият капацитет на съоръжението ще достигне до около 61000 места.

Плановете за преустройството включват още изграждането на хотел, покрит фен парк, нов феншоп и музей, като всички те също трябва да са в кампуса на стадиона. Очаква се с тези планове, общото финансиране от страна на собствениците на клуба в развитие на инфраструктурата на “гражданите” да достигне до 1 милиард паунда. Това включва предишни инвестиции в стадиона, а също така в базата на тима и обществените центрове към “гражданите”.

Шефовете на Манчестър Сити вече са провели консултации с местната общност и сега се очаква да бъдат подадени документите за осигуряване на разрешително. Ако всичко върви по план, то същинската работа трябва да започне през ноември, а разширяването на стадиона да бъде завършено за сезон 2024/25. Предвижданията са останалите строителни дейности да приключат година по-късно.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА