Last news in Fakti

30 Март, 2023 12:45 1 309 0

Абрамович финтирал ФИФА: Тайно финансирал покупка на нидерландски клуб

  • роман абрамович-
  • челси-
  • футбол-
  • висша лига-
  • нидерландия-
  • витес-
  • фифа

Английскоро издание се позовава на данни от “Олигарх Файлс”, документация, която разкрива различни операции на руски милиардери

Абрамович финтирал ФИФА: Тайно финансирал покупка на нидерландски клуб - 1
Снимка: БГНЕС

Руският олигарх Роман Абрамович е финансирал тайно покупката и управлението на нидерландския Витес, докато е притежавал Челси, твърди разследване на “Гардиън”. Английскоро издание се позовава на данни от “Олигарх Файлс”, документация, която разкрива различни операции на руски милиардери. Там се посочва, че именно Абрамович е осигурил финансиране чрез своя съдружник Александър Чигрински.

От своя страна Чигрински пък е предал под формата на заеми парите на Мераб Джордания, също приятел на собственика на Челси, за да бъде извършена операцията по придобиването на клуба на стойност малко над 100 милиона паунда през 2015 година. Витес бе известен именно с много близките си връзки с Челси, като в него наеми са изкарали общо 29 футболисти на “сините”, между които Мейсън Маунт, Неманя Матич и Армандо Броя.

Нидерландският тим на два пъти е обект на разследвания от страна на местната Кралска футболна федерация именно за тесните си връзки с лондочани, тъй като според наредбите на УЕФА два тима с един собственик не могат да играят в един и същ турнир. Самият Джордани е правил твърдения, че отношенията между двата тима пречат на Витес да се бори за място в Шампионската лига, но по-късно оттегля тези си изказвания.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА