Last news in Fakti

31 Март, 2023 21:20 2 092 3

Американска мениджърска агенция взe 90% от наш футболен клуб в Елита

  • пирин благоевград-
  • футбол-
  • crd sport-
  • американска мениджърска агенция

Предложението беше вкарано като извънредна точка в дневния ред

Американска мениджърска агенция взe 90% от наш футболен клуб в Елита - 1
Снимка:

Американската мениджърска агенция „CRD Sport“ получи 90% от акциите на Пирин. Това стана с решение на Общинския съвет на днешното заседание.

С 33 гласа „за“ Общинския съвет Благоевград одобри предложението на кмета Илко Стоянов да бъде позволено на Американската мениджърска агенция CRD Sport да получи 90 % от акциите на ПФК „Пирин“, пише 24 часа.

Предложението беше вкарано като извънредна точка в дневния ред.

Американската агенция е изявила желание да стане собственик на клуба и е провела разговори с кмета. От Община Благоевград съобщиха, че предвид факта, че процедурата ще отнеме административно време, а трябва да се реагира своевременно, бе разрешено да се изтегли безлихвен заем до 1 млн. лв. от Пирин, който ще бъде отпуснат от потенциалния инвеститор.

По този начин заявилият инвестиционно намерение ще има възможност да извърши всички необходими действия по запазване както на лиценза, така и на самия футболен клуб.

В случай, че до 5 май 2023 г. футболният клуб получи необходимите лицензи, на нарочна сесия на Общински съвет – Благоевград ще бъдат прехвърлени акциите, притежавани към момента от Пирин на CRD Sport.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така е

    2 0 Отговор
    Мафиоти....
  • 2 Тия мръсни кравари

    2 0 Отговор
    изкупиха Родината на безценица!

    А наште продажни политици им плащат отгоре и за рисунки на самолетчета и за имагинерни "ценности".

    Май скоро ще свършва тяхната...
  • 3 Милчо лаков

    1 3 Отговор
    И тука нищо няма да стане.Какъв отбор е Пирин,та да го търсят от Америка.Някакви неясни фантазии се представят като реални факти.Само стадиона като им видиш....