1 Април, 2023 16:32 1 693 3

Манчестър Сити прегази Ливърпул (ВИДЕО)

  • ливърпул-
  • манчестър сити-
  • футбол-
  • висша лига

„Гражданите“ разбиха съперника с 4:1 на своя „Етихад“ и скъсиха разликата с лидера Арсенал на пет точки

Шампионът на Англия Манчестър Сити продължава преследването на трета поредна титла във Висшата лига. „Гражданите“ разбиха Ливърпул с 4:1 на своя „Етихад“ и скъсиха разликата с лидера Арсенал на пет точки.

Мохамед Салах откри за мърсисайдци, които са шести в класирането, но след попадението на египтянина последваха четири безответни гола във вратата на Алисон.

Хулиан Алварес изравни малко преди да измине половин час игра, а в началото на втората част Кевин Де Бройне и Илкай Гюндоган на практика пратиха мача в полза на „небесносините“. Джак Грийлиш завърши разгромната за Ливърпул загуба с гол в 74-ата минута.

Манчестър Сити прегази Ливърпул (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Първите няколко минути в срещата преминаха във високо темпо, но без особено много голови положения. В 8-ата минута дълго подаване стигна до Гюндоган в наказателното, но германският халф не успя да отправи хубав пас към Алварес. Около минута след това удар на Родри от границата на наказателното поле попадна право в ръцете на Алисон. Няколко минути след това Рияд Марез стреля от фал от много опасна позиция, ала ударът му мина до десния стълб на Алисон.

Манчестър Сити прегази Ливърпул (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Малко след като измина четвърт час игра Ливърпул поведе. Дълга топка намери Диого Жота, който бе с Мануел Аканджи на гърба. Топката обаче отиде на пътя на Мохамед Салах, който с едно докосване направи 0:1.

Сити отговори веднага - Марез стреля от движение в горния ляв ъгъл на Алисон, но бразилецът показа феноменален рефлекс и отрази в корнер.

Манчестър Сити прегази Ливърпул (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Шампионът на Англия изравни в 28-ата минута. Марез подхвана атака отдясно, която стигна до отсрещния фланг, където бе Джак Грийлиш, който поднесе топката на Хулиан Алварес на празна врата, а аржентинецът не сбърка за 1:1.

В последната от редовните 45 минути Родри засече от въздуха подаване от корнер на Марез, но уцели тялото на своя съотборник Аканджи.

Манчестър Сити прегази Ливърпул (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити сътвори пълен обрат с началото на второто полувреме. Марез получи на скорост топката на десния фланг, след което направи успореден пас към наказателното, а там Алисон не успя да пресече топката и Де Бройне засече за 2:1.

Сити нанесе и трети удар по своя съперник в началото на полувремето - Марез проби отдясно и намери Алварес в наказателното. Аржентинецът стреля, но ударът му бе блокиран. Топката обаче отиде у Гюндоган, който направи 3:1.

Манчестър Сити прегази Ливърпул (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Минута след третия гол Гакпо имаше шанс да върне едно попадение, но ударът му мина до вратата на Едерсон. Малко след това Аке пресече една топка по много лош начин и Гакпо опита да си изпроси лековата дузпа.
В ответната атака Грийлиш стреля по диагонала, но Алисон се намеси добре и парира.

Манчестър Сити прегази Ливърпул (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В 74-ата минута Де Бройне и Грийлиш комбинираха добре отляво на наказателното поле и англичанинът се оказа на върха на нападанието на манчестърци, засичайки подаване от своя белгийски съотборник за 4:1.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УРА,, УРА

    4 2 Отговор
    Мач "на ходом", какъвто беше този мач сигурно въобще не е бил игран между два големи отбора на острова. Скука, скука! Няма значение резултата. Съжалявам че си загубих времето.

    Коментиран от #2

  • 2 на тебе

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "УРА,, УРА":

    Не ти е ясна тази игра.!По добре да избродираш нещо..
  • 3 Гражданин

    1 0 Отговор
    Слаб, анемичен и незаинтересован Ливърпул. И тук американската доктрина е налична- парите са важни, не трофеите.