Last news in Fakti

1 Април, 2023 22:30 1 857 2

Клоп: Имахме късмет, че Ман Сити не бяха алчни за голове

  • юрген клоп-
  • футбол-
  • ливърпул-
  • манчестър сити

Клоп каза, че с тази загуба в Ливърпул трябва да изяснят „какво не трябва да се случва“

Клоп: Имахме късмет, че Ман Сити не бяха алчни за голове - 1
Снимка: БГНЕС

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп отчете доминацията на Манчестър Сити в днешния сблъсък, който „гражданите“ спечелиха с 4:1. Германският треньор заяви, че поражението е можело да бъде и по-голямо, но съперникът е намалил темпото. Клоп каза, че с тази загуба в Ливърпул трябва да изяснят „какво не трябва да се случва“.

"През първото полувреме видяхте това, което очаквахме - доминантен Сити, а ние бяхме добре организирани и имахме своите момент. Създадохме им проблеми, вкарахме прекрасен гол и имахме още една отлична възможност на контраатака", коментира Клоп.

"След почивката допуснахме първи гол. При следващото попадение имахме предимство от едната страна, трябваше да спечелим топката, но дори нямаше единоборство. Тези неща не може да се случват, но станаха. След това бяхме прекалено отворени. Те можеха да си правят каквото искат и ние имахме късмет, че не бяха алчни за голове. Вкараха четвърти, но бяха доволни от това", допълни той.

"Това е мач, който трябва да използваме, за съжаление, за да изясним които неща не трябва да се случват. Не може да не влизаме в единоборства във важни зони. Не може да сме толкова открити. Трябва да го обясня, но не мога. Мога само да го опиша", каза още Клоп.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Артилерист

    5 0 Отговор
    Клоп, както винаги, е откровен и признава слабостите. Той говори в множествено число, но според мен вината е персонално негова. Имам предвид, че Ливърпул са толкова открити. Това е резултат от придържане на отбора към прекалено дълбока преса-почти всички играчи на Ливърпул са в половината на Сити, когато топката е при вратаря или крайните им защитници. Това позволява на техничните играчи на гражданите бързо да изнесат топката в противниковата половина, да имат много пространства в разредената защита и да създадат голови опасности заради не групирания, разпръснат, разкъсан по целия терен отбор на Ливърпул. Това е тактика и за нея отговорността е на треньора. Клоп е отличен треньор, но в отборното игрово изкуство, каквото е тактиката, понякога и отличниците допускат грешки. Особенно, когато отборът им не е оптимална форма и състав.

    Коментиран от #2

  • 2 ТИРбушон

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Артилерист":

    Истината е че тази година мърсисайдци са трагични. Щом и Арсенал ги отнесе.... 😃😃😃