Last news in Fakti

4 Април, 2023 12:00 3 707 3

Холанд подписа умопомрачителен договор с Nike

  • манчестър сити-
  • eрлинг холанд-
  • nike-
  • договорфутбол-
  • договор

За този период той ще получи 227 милиона евро, като може да се окаже, че това е най-големият спонсорски договор в историята на футбола

Холанд подписа умопомрачителен договор с Nike - 1

Футболистът на Манчестър Сити - Eрлинг Холанд, подписа договор с Nike за 10 години. За този период той ще получи 227 милиона евро, като може да се окаже, че това е най-големият спонсорски договор в историята на футбола.

„Неговите рекорди на терена оставят следа върху бъдещето на играта и го направиха наследникът на номер 9, следващото поколение нападатели“, похвалиха се от Nike за рекламната си придобивка, който в продължение на година бе разтрогнал с американската марка.

Норвежецът се „помири“ с фирмата с „посредничеството“ на Феномена – истинския Роналдо Назарио де Лима, който дълги години бе главното рекламно лице на компанията във футбола.

През януари миналата година 22-годишният норвежки нападател прекрати предишния си договор с Nike, които го спонсорираха от 14-годишен.

Оттогава Холанд си избираше да обува бутонки Puma (Ultras), adidas (X Speedportals) и Nike (Mercurial Vapors), за да предизвика наддаване между трите големи марки за подписа му.

Английската преса публикува, че Холанд е склонил да продължи с Nike, за да последва пътя на своя идол - бразилецът Роналдо Назарио.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТИРбушон

    0 3 Отговор
    Договора на Надал беше 42млн на година за 2018. Виждал съм с очите си конфединциална информация в офиса на Пума.

    Коментиран от #3

  • 2 Жоро

    0 0 Отговор
    За Nike е ясно,най доброто...Някоя Ватнешка марка за спортни стоки...Оооо то няма такава :D :D
  • 3 Жоро

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ТИРбушон":

    Договора сега е за 227 милиона долара...Кви 42 милиона :D