Last news in Fakti

3 Април, 2023 06:13 1 738 2

Милан разпиля Наполи на стадион "Диего Армандо Марадона"

  • милан-
  • неапол-
  • футбол-
  • серия а

"Росонерите" се наложиха с 4:0

Милан разпиля Наполи на стадион "Диего Армандо Марадона" - 1
Снимка: БГНЕС

Милан изигра най-силният си мач от началото на сезона, успявайки да разбие почти сигурния шампион Наполи с 4:0 на стадион „Диего Армандо Марадона“ в най-вълнуващия сблъсък от 28-ия кръг на Серия "А".

Рафаел Леао откри резултата в 17-а минута. Браим Диас удвои в 25-а минута. В 59-а минута Рафаел Леао даде класическа преднина на своя тим. Алексис Салемакерс вкара феноменален индивидуален гол в 67-а минута.

Първият точен удар дойде още в третата минута, когато Алекс Мерет трябваше да се намеси при изстрел на Диас. Симеоне отговори с шут, който прелетя над вратата.

В 17-а минута гостите успяха да смълчат домакинските фенове. След великолепна индивидуална техника и пас на Браим Диас, Рафаел Леао успя да прехвърли Мерет за 1:0.

Три минути по-късно Станислав Лоботка стреля от разстояние, но Майк Менян успя да избие удара.

В 43-тата минута Диас се опита отново да се разпише, но този път шутът му се оказа неточен. В добавеното време Пьотър Жиелински нанесе далечен удар, който беше отразен от вратаря.

В 50-ата минута Милан организира опасна контраатака, но завършващият удар на Жиру мина покрай вратата. Симеоне веднага отвърна с шут от голяма дистанция, който се оказа далеч от целта. В 56-ата минута Менян успя да спаси опасен изстрел на Руи.

Три минути по-късно Сандро Тонали отне топката от Жиелински в центъра на терена и пусна дълъг пас към Леао, който финтира Амир Рахмани и с мощен шут вкара втория си гол за вечерта.

Това обаче не се оказа достатъчно за „росонерите“ и в 67-ата минута Калабрия подаде топката на Салемакерс, който премина с нея през цялата домакинска защита и накрая я промуши между краката на Мерет за 4:0 в полза на своя тим.

Шест минути по-късно белгиецът отново се проверя между няколко бранители и можеше да вкара още един красив гол, но този път Мерет отрази удара му. В 76-ата минута Крунич блокира изстрел с глава на Кварацхелия, чийто втори опит излезе в аут.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Финансов гений

    2 0 Отговор
    Дреме им на Наполи. Те са шампиони и очаквах в името на тотото да стане така и изкарах добри пари

    Коментиран от #2

  • 2 Гого

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Финансов гений":

    5 за 17