Last news in Fakti

11 Април, 2023 09:00 1 807 23

Кокала изригна: Върнат ли ме в Левски почвам с 2:0 над ЦСКА

  • емил велев-
  • футбол-
  • левски-
  • фенове-
  • емил велев кокала

Всичко е за пари, за много пари

Кокала изригна: Върнат ли ме в Левски почвам с 2:0 над ЦСКА - 1


Върнат ли ме начело на Левски, съм сигурен, че почвам с 2:0 срещу ЦСКА. Мъри е натренирал страхотно отбора, просто трябва треньор, който да успокои момчетата заради всичко, случващо се в клуба“, заяви пред в. „Мач Телеграф“ последният треньор, който направи Левски шампион – Емил Велев.

"Ставащото в Левски е лошо. Тъкмо имаше ентусиазъм, тъкмо публиката се беше върнала на стадиона, и сега какво? Всичко е за пари, за много пари. Най-важното, което трябва да се знае, е, че феновете на Левски спасиха Левски. Знаете през какво преминаха феновете и какво направиха последните три години“, каза Кокала и обясни дали е бил търсен в последните години да поеме отбора: “Дали се виждам скоро начело на Левски? А вие чули ли сте някой от Левски да ме кани през всичките тези години?

Вече 14 години не можем да станем шампиони. Ако искат титлата, знаят ми номера и къде да ме намерят. Благодаря, че ме търсите за мнение, защото от "Герена" никой не се сеща. Не са ме попитали за нищо, те обичат да си вършат нещата сами и никой да не им се бърка". На въпрос дали Наско Сираков го е търсил, Велев заяви: „С Наско поддържаме колегиални отношения. За последно ми се обади, когато ветераните трябваше да подписваме документите, че сме съгласни акциите да бъдат дадени на Сираков.“

Кокала отчита като грешка решението на Станимир Стоилов да си тръгне от "Герена" точно преди дербито с ЦСКА: „Имаше големи разминавания в изказванията на Мъри и Сираков. Беше логично Мъри да изчака мача с ЦСКА и тогава да напусне. Не заемам позиция в спора между Наско и Мъри, но лошото е това, на което ставаме свидетели - феновете вече са разделени.“

Кокала зае позиция и за спонсора: „Генералният спонсор неправилно е обвиняван. Той все пак помогна на клуба и продължава да го прави. Може би от самото начало трябваше да се изясни цялата картинка - какво се дава, какво се взима, а не сега Мъри да разкрива за въпросните 10% oт приходите в клуба, които отивали за спонсора. Това трябваше да се знае от влизането на компанията.“

По повод отстраняването на изпълнителния директор Ивайло Ивков Велев заяви: „Там пък не разбрахме точно какво стана и за какво е войната, нищо конкретно не се спомена. Истината е, че става дума за пари. Защото това с НАП е пълна партенка. В България толкова много хора са покровителствани от НАП, там само дребни риби хващат, а големите никой не ги пипа. Не мисля, че проблемът между Сираков и Ивков е НАП. В световен мащаб много клубове са в огромен минус, дължат милиони към държавни институции, Левски е някаква трохичка в сравнение с големите.“

Според него случващото се ще направи така, че феновете ще се обезверят и ще спрат да ходят на мачовете.

„Най-добре беше Левски да отиде в четвърта дивизия. Трябваше да се обяви фалит и да се започне от нулата. Така, както ЦСКА направи. При тях имаше повече публика на мачовете им във В група. За имената и емблемата им всички знаем измамата каква е - Етрополе, Литекс, ЦСКА, но те тръгнаха от аматьорския футбол, даже спечелиха Купата на България, 35 хиляди прасенца имаше на финала срещу Монтана, който аз водех тогава. Шапка им свалям, направиха това нещо, извървяха трудния път и като феникс от пепелта изникнаха. Сега дори се борят за шампионската титла, а ние какво - постоянно повтаряме, че сме спечелили една Купа на България след 13 години мъки. Много важно. Трябваше да се започне от нулата. Всичко е сбъркано в Левски.“

„Как може изобщо да се позволява серия от 11 поредни мача без победа? Това и да царуваме не можем да го постигнем. С Божката домакина да бяхме играли, все щяхме да победим в един-два мача“, обясни Велев.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    30 1 Отговор
    След 2-3 години като преминете през В група може.
  • 2 Нещастник

    31 2 Отговор
    Надежди говежди
  • 3 ха ха хааа

    30 2 Отговор
    Почваш , с 2 кила мааастика ..🤭😁
  • 4 Директора

    27 0 Отговор
    Защо и кому е нужна тази агония?!?
    Нима още има хора, които гледат БГ футбол?

    Коментиран от #6

  • 5 дядо поп

    28 2 Отговор
    Кокале , голям кокал лапни , големи думи не казвай! Виждали сме те , знаем те и като играч и като треньор , щял да успокоява играчите. Първо , това не са играчи а мърлячи и второ не щат успокояване а им трябва ускоряване с по един шут на една педя под кръста!
  • 6 Шефа

    13 1 Отговор

    До коментар #4 от "Директора":

    Има , има и дарители , катафалки и попове ... Е некои вече ги няма , между нас .. Нож вадиш ..... и т.н.
  • 7 Левски 1914

    5 24 Отговор
    Не искаме да ставаме като ФАЛИРАЛИЯ отбор , ТИРЕ и МЕНТЕ!

    Коментиран от #13

  • 8 Котешки

    23 0 Отговор
    Кокала това със сигурност го е казал най малко на половинка ракия
  • 9 Левски 1914

    2 22 Отговор
    Не искаме да ставаме като ФАЛИРАЛИЯ отбор , ТИРЕ и МЕНТЕ!

    Коментиран от #16, #22

  • 10 Цензура

    21 1 Отговор
    Тоя смешник Кокълът винаги ще го запомня като треньор само с едно: как преди всеки мач с ЦСКА говори големи приказки и се пърчи, а след мачът гледа като н.еб.н !!!! Без значение кой отбор води !!!

    Коментиран от #11

  • 11 Левски 1914

    3 12 Отговор

    До коментар #10 от "Цензура":

    Ами Майкела той даже ви е подписал ФАЛИТА!
  • 12 Тома

    14 2 Отговор
    Пишете на колко ракии е казал това кокала
  • 13 Брех

    12 1 Отговор

    До коментар #7 от "Левски 1914":

    Ти се появи бре..
  • 14 Динамо-Подуяние

    12 1 Отговор
    Са сила
  • 15 Ще те върнат

    17 2 Отговор
    У Левски Лом..
  • 16 Aлфа Bълкът

    15 0 Отговор

    До коментар #9 от "Левски 1914":

    Ти прочете ли статията? Кокала ни призна за ЦСКА! Няма менте за него!
    "Шапка им свалям, направиха това нещо, извървяха трудния път и като феникс от пепелта изникнаха. Сега дори се борят за шампионската титла, а ние какво - постоянно повтаряме, че сме спечелили една Купа на България след 13 години мъки. "

    Коментиран от #19

  • 17 Чики-Рики

    6 0 Отговор
    Кокал,на годинки си вече! Спри да прекаляваш с тия ,, субстанции,,!
  • 18 мучо

    4 0 Отговор
    този малоумник е същия като "майкъла", се почват с по два на нула.....като цска-ч.море.....
  • 19 Левски 1914

    2 8 Отговор

    До коментар #16 от "Aлфа Bълкът":

    А Ганчев защо реве пред УЕФА че сте Литекс и защо не плати задълженията , защо специално за МЕНТЕТО с ТИРЕТО направиха нова лига, защо Ганчев изпращаше благодарствено писмо до Михайлов?

    Коментиран от #20, #23

  • 20 Левски 1914 - 1944

    7 1 Отговор

    До коментар #19 от "Левски 1914":

    Левски фалира на ....
  • 21 765

    10 0 Отговор
    кой бяга от 48000лв.заплата
  • 22 Булба67

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Левски 1914":

    Не че не сте ФАлирали бЕ( Де)
  • 23 Жалко си

    6 1 Отговор

    До коментар #19 от "Левски 1914":

    Каза ли на малките телета, че сте "Леевски - Палмсбет", говедо-жалко?