Last news in Fakti

11 Април, 2023 13:30 1 860 0

Бащата на Макс Верстапен го изоставил на бензиностанция, за да му даде урок!

  • йос верстапен-
  • формула 1-
  • макс верстапен-
  • спорт

Йос все още отхвърля критиките към начина, по който е отгледал Макс

Бащата на Макс Верстапен го изоставил на бензиностанция, за да му даде урок! - 1

Ако Йос Верстапен не беше бивш пилот във Формула 1 и след това баща на световния шампион във Формула 1 Макс Верстапен, най-вероятно щеше да е само обикновен престъпник и отдавна щеше да лежи в затвора. Но на психически нестабилния Йос проблемите със закона му се разминават, без значение дали става въпрос тормоз над Макс, физическо насилие над жените, с които дели живота си или ръкопашните боеве по картинг пистите.

Сега, благодарение на документалния филм ”Анатомия на шампион”, посветен на Макс Верстапен, феновете си припомниха историята от 2012 година, когато Йос изоставил 14-годишния Макс на бензиностанция, за да му даде урок. Това е поредният елемент от сагата със “суровото възпитание”, осигурено от Йос на Макс, при което прекрачването на границите между възпитанието и тормоза явно се е случвало много по-често отколкото всички са смятали.

Историята стартира на световния финал по картинг в клас KZ2 на пистата в Сарно, Италия. Тогава Макс се състезава за заводския тим CRG и стартира от полпозишън във финала от 18 обиколки. Но още във втората обиколка Макс е изпреварен от големия си съперник Дениъл Брей, когото е победил на префинела.

“На старта бях начело - обяснява Макс във втория епизод на документалната поредица. - Но след това ме изпревариха. Бях толкова ядосан, че се опитах още в същата обиколка да си върна загубената позиция, което в момента не беше необходимо.”

Макс атакува Брей, но удари с предната си лява гума задната дясна на Брей и двамата излетяха от трасето. Брей се върна на пистата и финишира 20-и, Макс отпадна, а победата взе съотборника на Верстапен Джордан Ленъкс-Лама.

“Баща ми беше много ядосан от глупавата ми атака - признава Макс. - На практика сам провалих всичко.”

По пътя за вкъщи 14-годишният Макс се опитал да обясни на Йос какво е станало, но баща му само се ядосвал повече и повече. А ги чакало 17-часово пътуване.

“Баща ми не искаше да говори с мен. В един момент вече беше толкова ядосан, че само ми каза: “Слизай”. Спря на една бензиностанция, аз слязох, а той си замина”, допълни Макс.

Йос все още отхвърля критиките към начина, по който е отгледал Макс.

“Хората казват, че съм лош баща. Казват, че съм тормозил Макс, но никога не съм постъпвал така. Така му дадох урок. Винаги съм бил строг с него, особено заради тази грешка, исках да му дам урок. Да си помисли. Много хора нямат представа какво е необходимо, за да стигнеш до върха на Формула 1”, обясни Йос.

В документалния филм не се казва как се е прибрал Макс, след като Йос го е изоставил на бензиностанцията, но може би на някоя среща с медиите в Баку световният шампион ще изясни и това.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА