Last news in Fakti

12 Април, 2023 20:00 1 444 7

Треньорът на ПСЖ изобличен като расист - не искал мюсюлмани и тъмнокожи в отбора си

  • кристоф галтие-
  • псж-
  • расизъм-
  • футбол

Снощи бях на ресторант и всеки идваше да ми каже, че отборът ни бил пълен с черни футболисти

Треньорът на ПСЖ изобличен като расист - не искал мюсюлмани и тъмнокожи в отбора си - 1


Настоящият наставник на Пари Сен Жермен Кристоф Галтие беше изобличен като расист. Той беше описан като сериозен противник на мюсюлманите и тъмнокожите футболисти.

През миналия сезон Галтие беше начело на Ница, а според бившия директор във въпросния клуб Жюлиен Фурние още от лятото на 2021 година, когато е бил назначен, треньорът открито е недоволствал от тези играчи в тима си. Той твърдял, че толкова много футболисти в тима не било хубаво заради Ница като град. Отделно той се оправдавал, че въпросните състезатели не били в пълноценна форма, когато им се налагало да променят хранителни си навици по време на Рамазан.

Френският журналист Ромейн Молина пръв разпространи имейл, изпратен от бившия директор на Ница Фурние до Дейв Брейлсфорд, който е директор в собственика на Ница - INEOS. В него той разказва как Галтие е настоявал за продажба на мюсюлмани и тъмнокожи играчи.

“Жюлиен, трябва да осъзнаеш в какъв град живеем. Нашият отбор не отразява това, което хората тук искат да виждат. Той не отразява и това, което аз искам да виждам. Не става дума за спортно-техническите качества на футболистите, а за религията и цвета на кожата им”, споделил Кристоф Галтие на своя шеф.

“Снощи бях на ресторант и всеки идваше да ми каже, че отборът ни бил пълен с черни футболисти”, добавя настоящият наставник на ПСЖ.

На среща в офиса на Жюлиен Фурние е бил и синът на Галтие, който споделил как баща му се възмущавал, че местната джамия била пълна с играчи на Ница.

На 31 май 2022 година, по време на среща, на която е трябвало да се планира трансферната политика на Ница за новия сезон, Галтие е пожелал раздялата с поне петима такива играчи - Жан-Клер Тодибо, Юсеф Атал, Хишам Будауи, Амин Гуири, Марио Лемина и др. Освен това треньорът се възпротивил срещу възможността да бъде привлечен Озан Кабак, който е турчин.

В крайна сметка скоро след това Кристоф Галтие напусна Ница, за да поеме Пари Сен Жермен.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Леля Гошо

    21 2 Отговор
    Променям си мнението за този треньор.
  • 2 Станю

    28 4 Отговор
    Браво! Ашколсун! Един със собствено мнение!
  • 3 Аз пък

    24 1 Отговор
    Забелязвам,че френският национален отбор е пълен с тъмнокожи. Разходете се в Париж,тъмно е и през деня!
  • 4 Митко

    24 5 Отговор
    Браво момче.Евала.Много ме зарадва.Стига с тези,дето слизат от дърветата,па и се сърдат.
  • 5 ха ха

    12 3 Отговор
    Ето това е най-противното в активистите на Давос! Кажеш, че си против дивотиите на зеления комунизъм и получваш от Гретето "как смееш". Кажеш, че има нещо гнило в лгбт, цвят на кожа или вяра и те обявят за расист.
    Абе, хора, има принадлежност. Всеки човек принадлежи към някаква общност. Като влезе бял човек в черно село кучетата го лаят, точно както като влезе черен в бяло село. Всеки сима чувство за принадлежност. Давос ни навира различието и важността на някакви групи, а после активистите му ни вменяват вина. Против съм да се нарушават правата на лгбт, ама хомофоб ли съм, че не искам да си пия питието в гей бар? Това е. Не го натрапвайте на другите. Направете всички отбори във Франция от африканци. Няма проблем, ама не търсете хората да ги подкрепят. Това ви казват привържениците - футболът е също за общността. Слагай каквито искаш играчи като си обърнал отбора на бизнес, ама не очаквай друго освен безразличие в града. Последно питайте за продажбите на Трансхозер-Буш, които разпространяват Будвайзер в Щатите. Какво се случва в момента след като са лепнали реклама на един транс за да празнуват една година откакто е жена... Така се изгражда принадлежност към група, с която човек се идентифицира. Ама, куманизите (червени, зелени, давоски или други) винаги вървят срещу човешката природ и се провалят...
  • 6 фергюсън

    6 3 Отговор
    Ами има ли някои да ги харесва , и за харесване ли са като цяло.
  • 7 Диамантената ръка

    2 1 Отговор
    Ами вместо на тренировки, те висят по половин ден у джамията...