Last news in Fakti

16 Април, 2023 08:24 871 0

Реал Мадрид с лесна победа в Ла Лига

  • реал мадрид-
  • футбол-
  • ла лига-
  • кадис

Реал Мадрид контролираше срещата и изпусна голям брой положения, но не допусна да има изненада

Реал Мадрид с лесна победа в Ла Лига - 1
Снимка: БГНЕС
Реал Мадрид с лесна победа в Ла Лига
Снимка: БГНЕС

Реал Мадрид победи Кадис като гост с 2:0 в мач от 29-и кръг на Ла Лига. Попаденията за "белия балет" бяха дело на Начо и Марко Асенсио. Реал Мадрид контролираше срещата и изпусна голям брой положения, но не допусна да има изненада. Така тимът на Карло Анчелоти остава на втора позиция с актив от 62 точки, докато Кадис е 15-и с 31 пункта на сметката си.

Първият по-сериозен шанс дойде в 12-а минута, след като Алфонсо Еспино от Кадис се впусна в наказателното поле, за да стигне до подаване, но нацели десния страничен стълб с удара си. Късмет за Реал Мадрид! Малко след това Марко Асенсио пропиля огромен шанс, след като достигна до перфектен пас и нанесе мощен удар. Той летеше към средата на вратата, но Давид Хил реагира превъзходно и спаси. Само корнер за "белия балет".

Реал Мадрид с лесна победа в Ла Лига
Снимка: БГНЕС

В 18-а минута Карим Бензема пое прецизно подаване дълбоко в наказателното поле, след което шутира, но опитът му бе париран от вратаря. Карим Бензема достигна до точно подаване в наказателното поле в 35-а минута и изстреля много мощен удар, който разтресе напречната греда. Късмет за Кадис! Три минути преди края на редовното време за първото полувреме Дани Себайос реагира бързо в наказателното поле и стигна до топката след корнер. Той нанесе удар под напречната греда, но вратарят реагира с удивително спасяване.

В 50-а минута Родриго от Реал Мадрид засече центриране и нанесе удар, който не беше достатъчно силен, за да измине пътя си до мрежата. Вратарят на Кадис направи добро спасяване. Отново Родриго имаше добър шанс в 57-а минута, след като се освободи чудесно от пазача си в наказателното поле, но насочи удара си точно покрай дясната греда. Трябваше да отбележи! Секунди след това Федерико Валверде пое прецизно подаване в близост до вратата и шутира, но топката премина на сантиметри от лявата греда.

Карим Бензема получи страхотен пас в 64-а минута, след който той остана очи в очи с противниковия вратар. Французинът заоболиколи опонента си, но после неочаквано нацели лявата греда с удара си. В 73-а минута Начо получи добро подаване и опита късмета си от дистанция. Той нанесе превъзходен удар, който порази долния ляв ъгъл зад гърба на вратаря - 1:0 за Реал Мадрид.

Реал Мадрид с лесна победа в Ла Лига
Снимка: БГНЕС

Само четири минути по-късно Федерико Валдерде достави чудесна топка за Марко Асенсио, който стреля от границата на наказателното поле и остави безпомощен стража на Кадис, стреляйки в в долния ляв ъгъл - 2:0 за Реал Мадрид. В 88-а минута Марко Асенсио опита да отбележи с удар от движение от границата на пеналтерията, а изстрелът бе насочен към долния десен ъгъл, но Давид Хил отново блесна със страхотно спасяване.

Това бе и всичко по-интересно около сблъсъка, в Реал Мадрид надви Кадис с 2:0.

Реал Мадрид с лесна победа в Ла Лига
Снимка: БГНЕС

Кадис е в добра, форма, като има едва едно поражение в последните си шест мача в Ла Лига. Тимът се бори за своето оцеляване, като се намира на четири точки от опасната зона. Основният проблем на Кадис е трудното отбелязване на попадения, като има едва 23 гола от началото на сезона (само Елче има по-малко - 20). Интересното е, че домакините имат имат едва две загуби в последните си пет срещи срещу "белия балет".

Реал Мадрид сякаш загуби шансовете си за титлата в Ла Лига, но се бори да защити второто си място в първенството. Тимът на Карло Анчелоти вероятно ще мисли и за реванша с Челси от четвъртфиналната фаза на Шампионската лига, който ще се изиграе през другата седмица. Реал Мадрид има едва две победи в последните си пет мача в Ла Лига и ще иска да натрупа самочувствие с евентуален успех над Кадис.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА