Last news in Fakti

16 Април, 2023 09:30 905 0

Нова издънка за Интер насред "Джузепе Меаца"

  • интер-
  • монца-
  • футбол-
  • серия а

Единственото попадение в мача беше отбелязано от юношата на „нерадзурите“ Лука Калдирола в 78-ата минута

Нова издънка за Интер насред "Джузепе Меаца" - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Монца записа изненадващ успех с 1:0 като гост на Интер в късния съботен двубой от 30-ия кръг на Серия "А". Единственото попадение в мача беше отбелязано от юношата на „нерадзурите“ Лука Калдирола в 78-ата минута.

Така миланският гранд за първи път в историята си допусна три поредни загуби на „Джузепе Меаца“, без да отбележи нито един гол в тях. Другите две поражения дойдоха от Ювентус и Фиорентина със същия резултат. От друга страна, „бианкоросите“ могат да се похвалят с постижението, че не загубиха нито един от шампионатните си мачове със „Змията“ и „Старата госпожа“ в дебютния си сезон в италианския елит. Както е известно, в домакинството си срещу „нерадзурите“ през януари новакът стигна до реми 2:2.

Симоне Индзаги предприе цели пет промени в стартовия си състав след победата с 2:0 над Бенфика в Шампионската лига. Единствената промяна в защита беше свързана с появата на Стефан де Фрай вместо Франческо Ачерби. В халфовата линия двете нови имена бяха тези на Кристиян Аслани и Робин Госенс, които замениха съответно Марсело Брозович и Федерико Димарко. Тандемът в атака този път беше оформен от Ромелу Лукаку и Хоакин Кореа, а не от Лаутаро Мартинес и Един Джеко. Гостите пък бяха подредени в 3-4-2-1 с Дани Мота като централен нападател, а българският национал Валентин Антов остана на пейката и така прекъсна серията си от три поредни участия в мачовете на тима.

Първата голова възможност дойде в петата минута, когато Николо Барела центрира към Лукаку, но ударът с глава на белгиеца се оказа неточен. Четири минути по-късно Хенрих Мхитарян пробва далечен изстрел, който не намери целта. След още десет минути Госенс стреля отблизо, но и той се отчете с пропуск. Същото се случи и с шут на Аслани, дошъл малко след това. В 24-тата минута Кореа комбинира първо с Мхитарян, а след това и с Лукаку, за да нанесе първия точен удар в мача, който обаче беше отразен от Микеле Ди Грегорио. Пет минути по-късно Стефано Сенси беше принудително заменен от Джанлука Капрари, след като получи поредната си травма. В 39-ата минута гостите най-после стигнаха до свой изстрел в мача. Тогава Армандо Ицо отправи удар с глава при корнер, но прати топката над вратата. Първата част приключи с пряк свободен удар на Аслани, при който топката отново прелетя над вратата.

Втората част започна с удар на Карлос Аугусто, при който Де Фрай се хвърли и блокира топката за корнер. При тази ситуация обаче нидерландецът получи контузия и беше заменен от Ачерби. Последваха два изстрела на Николо Ровела, като първият завърши в аут, а вторият – в ръцете на Андре Онана. Лукаку отговори чрез удар с глава, но Ди Грегорио успя да реагира и изби топката. Секунди по-късно нападателят пробва мерника си и с далечен шут, но в този случай прати топката покрай вратата. След него Дензъл Дъмфрис също опита да се разпише, но вместо това подари топката на противниковия страж. Мота на свой ред отвърна с техничен удар, който мина малко над вратата.

В 67-ата минута резервата Пепин реши да изпълни пряк свободен удар от голямо разстояние и с това прати топката в обятията на Онана. Отговорът на домакините дойде под формата на шут на Кореа, който беше спасен от Ди Грегорио. Малко след това Дъмфрис се опита да си изпроси дузпа, но съдията запази мълчание. В 78-ата минута Калдирола засече с глава центриране от корнер и откри резултата в полза на "бианкоросите". Влезлият от пейката Лаутаро веднага се пробва да възстанови равенството, но Ди Грегорио отрази неговия шут. Именно пред аржентинеца се откриха последните три възможности за попадение на "нерадзурите", но той ги пропиля.

Това поражение сложи край на серията на Интер от 28 шампионатни мача без загуба срещу новаци (24 победи и 4 равенства). Тимът пропусна шанса да се придвижи до третата позиция в класирането и вместо това остава пети с 51 точки или с две по-малко от Рома и Милан. Монца прекрати поредицата си от четири двубоя без успех, като заема 12-ото място в таблицата с 39 спечелени пункта и отстъпва на Торино само по голова разлика.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА