Last news in Fakti

20 Април, 2023 09:00 900 0

Предстоят реваншите изпълнени с интрига в 1/4-финалите в Лига Европа

  • лига европа-
  • футбол-
  • манчестър юнайтед-
  • севиля

В може би най-интересният сблъсък Манчестър Юнайтед ще гостува на Севиля

Предстоят реваншите изпълнени с интрига в 1/4-финалите в Лига Европа - 1

Тази вечер ще се изиграят реваншите от четвъртфиналната фаза в Лига Европа. Първите двубои предложиха големи емоции на феновете, но и резултатите, които бяха постигнати в тях, предполагат много сериозна интрига за крайния изход на всеки сблъсък.

В може би най-интересният сблъсък Манчестър Юнайтед ще гостува на Севиля, след като двата тима направиха 2:2 в първата среща. “Червените дяволи” се представиха много добре в голяма част от срещата и дори имаха преднина от две попадения преди седмица, но в крайна сметка допуснаха изравняване в последните минути след два автогола на бранители на “червените дяволи”. Все пак англичаните имат сериозни шансове за успех, ако успеят да покажат нивото си от първото полувреме в двубоя на “Олд Трафорд”.

За испанците пък през спечелване на седми трофей в Лига Европа е единствен пък към евротурнирите през следващата година, тъй като положението им в първенството е незавидно. Освен това те продължават да нямат записана нито една загуба срещу този противник (две победи и две равенства), а освен това нямат допуснато поражение под ръководството на новия си наставник Хосе Луис Мендилибар.

Вторият сблъсък с участието на един от грандовете на европейския футбол противопоставя Ювентус срещу Спортинг (Лисабон). Тимът от старата столица на Италия спечели с минималното 1:0 в домакинството си на “Алианц Стейдиъм” и гледа уверено към реванша. “Лисабонските лъвове” обаче не са се предали и със сигурност ще дадат всичко от себе си, за да предизвикат нова сензация, след като отстраниха Арсенал в предходния кръг. И двамата наставници заложиха на промени в своите състави през уикенда, което пък от своя страна доведе до не особено положителни резултати. Португалците завършиха наравно срещу Арука, а “старата госпожа” загуби от Сасуоло.

Носителят на европейско отличие от миналата кампания Рома пък загуби донякъде изненадващо с минималното 1:0 в гостуването си на високо летящия през тази година Фейенорд. Това поражение сложи и край на осем последователни мача на “вълците” срещу нидерландски тимове без допуснато поражение. Все пак подопечните на Жозе Моуриньо ще направят всичко възможно да повторят представянето си от двубоите с РБ Залцбург, когато първо загубиха с 1:0 като гост, но на “Олимпико” стигнаха до 2:0 и продължиха напред. Римският тим също така ще влязат в добро настроение след триумфа над Удинезе с класическото 3:0, но именно с такъв резултат завърши и сблъсъка на Фейенорд срещу Камбур.

Белгийската сензация Роял Юнион СЖ пък измъкна равенство 1:1 в гостуването си на Байер (Леверкузен) и двата отбора оставиха изключително отворена интригата за реванша. Германският представител все пак има поводи за оптимизъм, тъй като никога не е губил от белгийски опонент в евротурнирите и има шест победи и три равенства срещу такива тимове. “Аспирините” са в серия от 11 мача без поражение, но показаха слабости в разредената си отбрана в първата среща.

За белгийският тим пък това е първо достигане до подобна фаза в европейските турнири от 1960 година. Наставникът на тима Карел Геретс остана много доволен от представянето на своите футболисти и постигнатото в сблъсъка на “БайАрена”, но и също така призна, че ще трябва да покажат истински манталитет на победител, ако искат да стигнат до последните четири тима в надпреварата. Роял Юнион СЖ е в серия от девет срещи без поражение, а имат само една загуба в последните си 13 двубоя, така че също имат своите основания за оптимизъм.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА