Last news in Fakti

26 Април, 2023 23:50 2 416 0

Скандал беляза обрата на Ливърпул срещу Уест Хем в Лондон

  • ливърпул-
  • висша лига-
  • футбол-
  • уест хем

„Червените” се наложиха с 2:1, като трябваше да правят пълен обрат на резултата, след като първи допуснаха гол

Скандал беляза обрата на Ливърпул срещу Уест Хем в Лондон - 1

Отборът на Ливърпул постигна много важна победа при визитата си на Уест Хем в мач от 33-ия кръг на Висшата лига. „Червените” се наложиха с 2:1, като трябваше да правят пълен обрат на резултата, след като първи допуснаха гол.

Попадение на домакините пък бе отменено заради засада, а в заключителните минути „чуковете” имаха много сериозни претенции за дузпа, след като Тиаго игра с ръка в наказателното поле. Реферът Крис Кавана обаче не посочи бялата точка, а видеоарбитрите не видяха явна грешка на съдията и ситуацията бе подмината.

След последния съдийски сигнал почти целият щаб на лондончани начело с мениджъра Дейвид Мойс поискаха обяснение от главния арбитър в центъра на терена.

Още в 5-ата минута отбраната на Ливърпул в лицето на Върджил ван Дайк сгреши сериозно, но за щастие на нидерландеца домакините не се възползваха. В опит да изнесе топката, Ван Дайк я подари на Боуен, който моментално центрира към Михаил Антонио в наказателното поле, но пасът му не бе точен и коженото кълбо излезе в аут.

Ливърпул отговори с хубав пробив на Мохамед Салах и последвал удар от негова страна. Топката бе блокирана, но след това попадна в Коди Гакпо, който стреля силно, но след рикошет гостите стигнаха до първия си ъглов удар.

Резултатът в мача бе открит в 12-ата минута след брилянтен гол на Пакета. Бразилецът премина като на парад между няколко бранители на Ливърпул отляво, комбинира с Антонио, който направи двойно подаване с него, а веднага след това Пакета реши да стреля от дистанция, което изненада неподготвения Алисон на вратата на „червените”.

Отговорът на мърсисайдци обаче дойде много бързо. Само шест минути след откриването на резултата, гостите възстановиха статуквото на терена. След поредната атака към вратата на Фабиански, Коди Гакпо получи на няколко метра пред наказателното поле фронтално срещу вратата и стреля технично в десния ъгъл на вратата за 1:1.

Ливърпул бе много близо до обрата в резултата в 27-ата минута, но късметът покри домакините. След колективна грешка в отбраната на „чуковете”, топката попадна в Диого Жота в наказателното поле, където португалецът не оставен абсолютно непокрит. Крилото на „червените” пробва удар от въздуха, но не намери добре коженото кълбо и стреля над вратата от няколко метра.

Четири минути преди почивката домакините пропуснаха уникална възможност отново да излязат напред в резултата. Бенрама получи отдясно и с много прецизен пас успя да изведе Михаел Антонио на далечната греда. В последния момент обаче, Върджил ван Дайк докосна топката и нападателят на Уест Хем не успя да отправи удар на сантиметри от голлинията. „Чуковете” все пак получиха правото да изпълнят ъглов удар, а след центрирането топката отново стигна до Антонио, който този път стреля с глава, но неточно.

Втората част започна по подобие на първото полувреме. Домакините отново успяха да реализират, но този път попадението бе отменено заради много тънка засада. Боуен бе изведен отдясно, напредна много добре по фланга и след като нагласи топката на левия си крак, стреля много прецизно в далечния ъгъл на вратата на Алисон, оставяйки го безпомощен. След преглед на ситуацията с ВАР обаче, голът бе правилно отменен.

В 67-ата минута Ливърпул съумя да стигна до пълен обрат на резултата. Жоел Матип имаше уникален шанс да се разпише от няколко метра, но ударът му бе спасен от Фабиански, а след добавката на Луис Диас топката рикошира в бранител на домакините и излезе в корнер. Именно след центрирането на Анди Робъртсън от ъгловия удар, Жоел Матип се извиси над всички с мощен удар с глава порази целта за 2:1 в полза на „червените”.

В заключителните минути на срещата футболистите на Уест Хем имаха много сериозни претенции за дузпа, след като Тиаго Алкантара откровено игра с ръка в собственото си наказателно поле. Испанецът обаче докосна топката, падайки на терена, а реферът на двубоя прецени, че няма умисъл в действията му. Ситуацията също бе разгледана с ВАР, който обаче не видя явна грешка на Крис Кавана и дузпа не бе отсъдена.

След последния съдийски сигнал мениджърът на домакините Дейвид МОйс реагира бурно и поиска обяснение от главния съдия на срещата.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА