Last news in Fakti

26 Април, 2023 23:55 1 847 4

Челси копае дъното!

  • челси-
  • висша лига-
  • футбол-
  • брентфорд

"Сините" загубиха лондонското дерби с Брентфорд с 0:2 на "Стамфорд Бридж"

Челси копае дъното! - 1

Пропадането на Челси продължава с пълна сила, а завръщането на Франк Лампард се превръща в пълен провал. "Сините" загубиха лондонското дерби с Брентфорд с 0:2 на "Стамфорд Бридж". Автогол на Сесар Аспиликуета даде преднина на гостите в 37-ата минута, а Брайън Мбеумо се разписа в 78-ата минута.

Челси записа пета поредна загуба, след като Лампард пое клуба. Тимът има един отбелязан гол в последните си седем мача във всички турнири. "Сините" остават на 11-та позиция, като е напълно реално да завършат сезона в долната половина на класирането.

Челси имаше контрол в началото на двубоя, но това не се изразяваше в опасни ситуации. И двата отбора не успяваха да сътворят нещо сериозно предни позиции. Брентфорд обаче водеде в 37-ата минута. След ъглов удар Йоргенсен насочи топката, която отиваше извън вратата, но се удари в рамото на Аспиликуета и се озова в мрежата. На почивката играчите на домакините бяха изпратени с освирквания след поредното разочароващо представяне.

За началото на втората част Лампард пусна Мудрик и Обамеянг на мястото на Галахър и Аспиликуета. Тези промени направиха тима да изглежда доста по-атакуващ и "сините" заиграха по-агресивно. Удар на Канте мина покрай вратата, а в 55-ата минута Обамеянг бе близо до изравняване. След подаване на Стърлинг той изпревари вратаря Рая и стреля с глава, но топката кацна на мрежата над вратата.

Тиаго Силва също имаше шанс. Той засече центриране на Мудрик, но не бе достатъчно точен. Малко след това Обамеянг се освободи от защитата и беше на прекрасна позиция, но стреля право в стража на гостите. След като не се възползва от създадените положения Челси получи втори гол в 78-ата минута. Контратака на Брентфорд бе завършена от Мбеумо, който напредна, мина покрай Фофана и заби топката в близкия ъгъл на Кепа.

Този гол съвсем пречупи домакините, който малко по-късно можеха да получат още едно попадение. Защитата на "сините" отново не се справи при статично положение, топката стигна до Йоргенсен, чийто удар мина над вратата. В добавеното време резервата Мадуеке можеше да отбележи почетен гол, но изстрелът му с глава прати кълбото над вратата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    4 4 Отговор
    Роман Абрамович обряза Челси.

    Коментиран от #2

  • 2 Маймуне ,

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гориил":

    Затуй па Спартак Москва са на финал ...
  • 3 България

    3 0 Отговор
    Докога ще се правите, че не виждате какво се случва в Пловдив????
  • 4 Джеймс

    2 1 Отговор
    Челси ще бъде заличен заради трибуна Империя Роман. Американския палячо никога няма да постигне успехите на руснака. А това ги вбесява и получават контракции!