Last news in Fakti

8 Юли, 2023 21:40 1 176 3

Левски с хикс срещу АПОЕЛ в контрола с много нерви и червени картони

  • левски-
  • футбол-
  • контрола-
  • апоел никозия

Като цяло 26-кратните шампиони изиграха силен двубой и може да се каже, че изпуснаха именития си противник

Левски с хикс срещу АПОЕЛ в контрола с много нерви и червени картони - 1

Левски не успя да победи кипърския вицешампион АПОЕЛ Никозия и двата отбора завършиха при резултат 0:0 в четвъртата и последна контрола на "сините" през лятото. Като цяло 26-кратните шампиони изиграха силен двубой и може да се каже, че изпуснаха именития си противник. Обилен дъжд се изля преди срещата в Правец, което забави старта на контролата с около 20 минути.

Срещата ще се запомни и с многото нерви, които обвзеха най-вече щаба и футболистите на АПОЕЛ. През втората част пък се стигна до сериозно напрежение, когато футболист и старши треньорът на кипърците получиха червени картони, но в крайна сметка всичко завърши без сериозни последствия.

Старши треньорът на Левски – Николай Костов, заложи на Пламен Андреев на вратата, а Патрик-Габриел Галчев, Кристиян Димитров, Хосе Кордоба и Марин Петков действаха в отбрана. Капитанът Андриан Краев и Асен Митков бяха опорни халф. По крилата бяха позиционирани Роналдо и Уелтън, а Джавад Ел Демили действаше зад Рикардиньо, който водеше атаката.

От първата минута за кипърците стартира бившият играч на Левски - Георги Костадинов.

Левски завършва подготовката си три победи и едно равенство - 2:1 срещу Пирин Благоевград на „Герена“, а след това дойдоха и успехите с 2:1 над новака в елита Етър Велико Търново и с 3:1 над втородивизионния Марица Пловдив в Правец. В първия си мач за новия сезон в efbet Лига "сините" приемат ЦСКА 1948 следващата събота, 15 юли, от 18:45 часа.

Първият удар към една от двете врати дойде още във втората минута, когато капитанът на "сините" - Андриан Краев, шутира от дистанция, но доста неточно.

Още в петата минута се появиха искри на терена, след като футболистите на АПОЕЛ реагираха бурно на съдийско решение на Димитър Буров, което доведе до кратко напрежение между двата състава. В крайна сметка съдията овладя бързо ситуацията и всичко се размина само с устни предупреждения.

В 11-ата минута отново Краев пробва изстрел от дистанция, но отново над вратата на Вид Белец.

Четири минути по-късно „сините“ организираха бърза атака по левия фланг, като Уелтън проби на скорост и пробва успореден на голлинията пас за Роналдо, но в последния момент Исам Чебак изби в ъглов удар.

В 19-ата минута и АПОЕЛ нанесе първия си удар към вратата на Пламен Андреев, който обаче не беше затруднен. Чебак проби отляво, премина покрай Патрик-Габриел Галчев, влезе в наказателното поле и върна топката за Кингсли Сарфо на дъгата пред наказателното поле, който стреля, но доста неточно.

В 32-ата минута кипърците отново бяха пред вратата на „сините“. Янис Фетфацидис получи отляво в наказателното поле и комбинира с капитана Георги Квилитая, който пък върна топката за Сарфо, а той шутира от границата на пеналтерията, но над напречната греда на Андреев.

Три минути след това АПОЕЛ създаде най-чистото положение до момента и беше на косъм от това да поведе в резултата. Фетфацидис шутира коварно от пряк свободен удар точно пред границата на наказателното поле, а Андреев успя да избие, но не по най-добрия начин. След това Чебак пък не успя да отиграе никак добре с десния крак от непосредствена близост на празна врата и прати кълбото в напречната греда, а впоследствие топката беше изчистена от Хосе Кордоба.

Секунди след това Сарфо информира главния съдия, че има расистки подсвиркания от част от феновете на Левски. Това ядоса щаба на „сините“, като първо Хосе Кордоба помоли привържениците да престанат, а след това стори и Георги Костадинов. Реферът Буров говори със Сарфо, за да продължи мача. Валери Божинов също отиде в публиката, за да ги помоли да спрат с грозните подвиквания.

Левски отговори в 43-ата минута, когато Уелтън получи подаване от тъч на Марин Петков, след което бразилецът запази чудесно топката между Костадинов и Метео Сушич, обърна се и стреля ниско в близкия ъгъл на Белец, който изби в корнер.

На почивката Николай Костов направи една промяна и пусна на вратата Николай Михайлов на мястото на Пламен Андреев.

Три минути след старта на втората част Асен Митков намери Уелтън пред наказателното поле, който си нагласи топката на десния крак и стреля към далечния ъгъл, но покрай лявата греда на Белец.

В 49-ата минута Джавад Ел Джамили шутира силно от дистанция, но отново Белец показа сигурни ръце и спаси, след което улови топката.

Две минути след това Галчев стреля силно и опасно от пряк свободен удар отляво на границата на наказателното поле, но стражът на АПОЕЛ внимаваше и изби в нов ъглов удар.

В 61-ата минута АПОЕЛ изпусна добра възможност за попадение. Галчев изгуби топката пред наказателното си поле, капитанът Квилитая комбинира с влезлия преди секунди на терена Янис Сатсиас, който стреля ниско от дъгата пред пеналтерията, но покрай дясната греда на Николай Михайлов.

Две минути по-късно Хосе Кордоба се беше включил в атака, но загуби топката и даде старт на бърза контраатака за АПОЕЛ. Квилитая беше изведен зад „синята“ защитата, напредна към наказателното поле и шутира ниско към далечния ъгъл, но топката премина на сантиметри покрай дясната греда на Михайлов.

В 63-ата минута Метео Сушич извърши ненужно нарушение на тъча срещу Уелтън, което накара главният съдия Буров да му покаже жълт картон, който беше втори за него и съответно защитникът видя червения цвят. Настана ново напрежение между двата състава, а в мелето беше изгонен с директен червен картон и наставникът на АПОЕЛ - Рикардо Са Пинто. В изблик на нерви ибериецът почти се сби с човек от щаба на Левски. Стигна се и до стълкновение с човек от Левски. В крайна сметка всичко завърши с прегръдка между Са Пинто и съдията Димитър Буров.

Секунди след това на терена за българския тим се появиха Ивелин Попов и Асен Чандъров, които замениха Андриан Краев и Джавад Ел Джемили. Малко по-късно и Вандерсон Цунами се появи в игра.

В 73-ата минута Квилитая нанесе много опасен изстрел от дъгата пред наказателното поле, който обаче профуча на милиметри от дясната греда на Ники Михайлов.

Минута по-късно Левски изпълни корнер, топката беше изчистена, след което тя стигна до Марин Петков, който направи двойно с Цунами отдясно. Последва техничен изстрел на родния национал към далечния ъгъл, но кълбото премина много близо покрай дясната греда на кипърския тим.

Девет минути преди края на редовното време Левски имаше добър шанс за откриващо попадение. Миков комбинира с Илиян Стефанов пред наказателното поле, който пък предостави за Марин Петков, а той шутира мощно с левия крак, но много близо покрай лявата греда в аут.

До края на срещата Левски натисна в търсене на победно попадение, което обаче не падна и срещата завърши без победител.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Именития противник

    1 2 Отговор
    Колко да е именит? Кипър е с 800 000 население, от което поне 60 000 са българи.

    Коментиран от #2

  • 2 Левски 1914

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Именития противник":

    Е по са именити от доведения Литекс обединен с Етрополе!

    Коментиран от #3

  • 3 А от

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Левски 1914":

    Хамрун?