Last news in Fakti

11 Юли, 2023 17:02 582 7

С 13,5 милиона лева повече ще разполага Спортното министерство до края на годината

  • ммс-
  • министерство на младежта и спорта-
  • бюджет-
  • спорт

Това предвижда проектът на Закона за държавния бюджет за 2023 г., който бе одобрен на първо четене в парламентарната Комисия по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта днес

С 13,5 милиона лева повече ще разполага Спортното министерство до края на годината - 1

С 13,5 милиона лева повече ще разполага Министерството на младежта и спорта до края на годината. Това предвижда проектът на Закона за държавния бюджет за 2023 г., който бе одобрен на първо четене в парламентарната Комисия по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта днес. Общият размер на бюджета на ведомството за тази година възлиза на 137 милиона лева при 123,5 милиона лева за 2022 г.

Увеличени са средствата по всички основни програми, заяви заместник-министърът на младежта и спорта Иво Кацаров, който представи рамката на бюджета на ММС пред народните представители в Комисията. Кацаров посочи, че най-много допълнителни средства са предвидени за двете бюджетни програми, формиращи политиката в областта на спорта за високи постижения, като съответно - 3 милиона лева са осигурени за олимпийска подготовка и 5,5 милиона лева – за спорт за високи постижения. Увеличени са също средствата за премии на олимпийските медалисти и техните треньори, за физическото възпитание и спорта, както и за изпълнението на младежки дейности. В проекта на закона е записано още, че за шестте държавни спортни училища в структурата на ММС са предвидени почти 19 милиона лева, което е с 3,9 милиона лева повече спрямо 2022 г.

Заместник-министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева отбеляза, че се обмисля подход за по-целесъобразно управление на държавните финанси с акцент върху осигуряване на достатъчно средства за всички практикуващи спорт, за елитните спортисти и децата, обхванати от образователната система.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Красимир Петров

    3 0 Отговор
    Дайте ги на перуката в БФС той ще ги усвои

    Коментиран от #3

  • 2 КИРо ТРАлаЛАДЖИЯТА

    2 1 Отговор
    Закривай и спортното министерство и културното министерство.

    Аз пари за всякакви медали на разни "спортисти" Сульо и Пульо от Горно Нанадолнище, който не може да си напише името, пък и нерядко който се калсира на предпоследните места в класиранията на олимпиади не искам да давам. Който иска да се състезва на Олимпиада, Световно първенство ... да си плаща от личния джоб. Футбола как се самоиздържа без държавна субсидия, даже пе1ели и то много добре. Много от звездите му получават по 30-40 млн. евро годишна заплата. Дори футболните треньори полуват големи заплати по над 6-7 млн евро годишно.

    Който иска да е спортист, музикант, актьор, режисьор, писател ... да се издържа от "плодовете" на "труда си". Моето мнение е, че българските "култураджии" в мнозинството си са "чалгаджии" само тук таме има някой читав измежду тях. А пък залтните ни медалисти в бокса, борбата, щангите ... имам чувството, че не са завършили даже 3-ти клас. А не стига това, даже не развиваме спортисти а внасяме от държави като Армения ...
  • 3 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Красимир Петров":

    Борислав Михайлов и Подобни Съсипаха Бг Футбол

    а парите За Спорта Ще Потънат в Нечии Дълбоки Джобове
  • 4 ИВАН

    0 1 Отговор
    Като няма култура, наука и образование, поне спорт да има, ама и той ще е толкова - а и се толерират бицепси, а не ум, мозък, благородство и национално съзнание.
  • 5 Ветеринарен психолог

    0 1 Отговор
    Реал Мадрид харчи толкова от 8 до 12 на обяд. Жалка работа.
  • 6 за кьор софри и усвояване

    1 0 Отговор
    С 13,5 милиона лева повече ще разполагат хубавците до края на годината
  • 7 3 дами на лапачка vs двама

    1 0 Отговор
    после жените били дискриминирани