Last news in Fakti

11 Юли, 2023 21:30 1 607 5

Тайсън Фюри ще се бие с ММА боец в Саудитска Арабия

  • тайсън фюри-
  • бокс-
  • спорт-
  • франсис нгану-
  • мма-
  • саудитска арабия

Мачът ще се проведе на 28 октомври и ще бъде по правилата на бокса

Тайсън Фюри ще се бие с ММА боец в Саудитска Арабия - 1

Световният шампион в тежка категория в професионалния бокс Тайсън Фюри ще се бие с бившия световен шампион в тежка категория в смесените бойни изкуства (ММА) Франсис Нгану, съобщи ББС.

Мачът ще се проведе на 28 октомври в Саудитска Арабия и ще бъде по правилата на бокса.

Тъй като 36-годишният Нгану няма никакъв опит в професионалния бокс, за Фюри предстоящият мач няма да бъде защита на шампионския му пояс на Световния боксов съвет.

"Това момче (Нгану) се предполага, че е най-тежко удрящият човек в света, но нека видим как ще реагира, когато бъде ударен от Големия цигански крал", каза Фюри.

Французинът от своя страна отговори, че винаги е мечтал за подобен мач и предупреди Фюри, че ако го уцели, ще го прати да спи.

Изборът на Фюри да се бие с Нгану е много изненадващ, тъй като се смяташе, че той ще излезе на ринга срещу украинеца Олександър Усик в мач за определя на абсолютния световен шампион в тежка категория. Почти сигурно е обаче, че подобен двубой няма да се състои поне до края на 2023 година. Според мениджъра на Усик Франк Уорън обаче вариантът е това да се случи февруари догодина.

През август Усик ще се бие с Даниел Дюбоа, който е претендент за пояса на Световната боксова асоциация.

На професионалния ринг 34-годишният Фюри има 33 победи и едно равенство в 34 мача. 24 от победите му са с нокаут.

Нгану направи много успешна кариера в ММА, но напусна организацията по-рано тази година заради спор с нейния основател и шеф Дана Уайт. В 20 мача в октагоновата клетка той има 17 победи, 12 от тях с нокаут. През януари 2021 година той стана световен шампион в тежка категория, а година по-късно той защити титлата си.

В миналото някои от най-известните бойци в ММА опитаха късмета си в бокса, но това не се увенча с успех. Сред провалилите се бяха Конър МакГрегър, Тайрън Уудли и Андерсон Силва.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЕАЛИСТ

    6 7 Отговор
    Всичко възможно направиха, да не се състои боя на Тайсън Фюри с измисления украински боксьор Усук. Усук въобще не е за тази категория. Слаб удар, посредствена техника, но украинец.

    Коментиран от #3

  • 2 Дедо

    0 2 Отговор
    Ама нека Фюри да влезе на брутални размени,да видим кой е мъжкаря, с не почне да прегръща Нагану и да му стои в клинч.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Aлфа Bълкът

    2 1 Отговор
    Бягане по перваза както винаги. Чакат да остарее Усик или да се контузи и да не може да използва бързината и техниката си. Едно време Мейуедър така бяга от Пакиао.
  • 5 Хаха

    1 1 Отговор
    Цар Фюри знаеше, че украинецът ще го отупа, и се измъкна като пъзня !