Last news in Fakti

22 Юли, 2023 21:22 3 048 3

Левски подчини Ботев Пловдив на "Колежа"

  • левски-
  • ботев пловдив-
  • футбол

"Сините" биха с 3:1 в Пловдив

Левски подчини Ботев Пловдив на "Колежа" - 1

Левски записа успех при гостувнето си на Ботев Пловдив в мач от 2-рия кръг на efbet Лига. "Сините се наложиха с 3:1 на "Колежа".

Попадението за "канарчетата" беше дело на Мартин Секулич, а за "сините" точни бяха на два пъти Джавад Ел Джемили, както и Рикардиньо, който се разписа от дузпа. Левски бе по-добрият отбор на терена, като успяваше по-добре да контролира темпото, а Ботев допускаше прекалено много грешки, които костваха точките на отбора. Двете попадения на испанеца Ел Джемили ще бъдат запомнени, тъй като бяха изключително красиви. След тази победа Левски е вече 3-и с актив от три точки, докато Ботев остава на 11-а позиция с 1 пункт на сметката си.

Ботев опита да упражни преса в началните минути на мача и на два пъти десният бек на "сините" Жереми Петрис бе близо до това да сбърка. В 5-ата минута Левски задържа топката и тя беше пратена на левия фланг към Уелтон. Бразилецът влезе към вътрешността на терена и шутира от далечна дистанция, като защитник в "жълто-черно" блокира удара.

В 11-а минута се откри първата добра възможност за тима на Ботев. Уме Емануел проби по десния фланг и центрира блестящо в наказателното поле. Жереми Петрис "увисна", позволявайки на останалия зад гърба му Красиан Колев да стреля с глава от чиста голова позиция. Ударът на младока беше блокиран с една ръка от стража Пламен Андреев.

Две минути по-късно Джеймс Ето'о бе много близо до това да отбележи гол-шедьовър. Той видя, че вратарят Пламен Андреев е излязъл леко напред и завъртя топката много умело към горния му ляв ъгъл. Капитанът на "сините" възстанови позицията си и парира в корнер.

В 26-а минута Джавад Ел Джемили направи чудесен пробив по левия фланг и навлезе навътре, като отправи удар, който обаче бе право в Ханкич, а стражът на Ботев улови спокойно топката. Пет минути след това Ботев организира добра атака, която завърши и с удар на Уме Емануел, но опитът бе слаб и Пламен Андреев не срещна трудности в тази ситуация. В 37-а минута Уелтон центрира балонно към втора греда, където Роналдо опита да върне топката с глава към наказателното поле. Получи се коварен удар в долния ляв ъгъл на вратата зад Ханкич, но стражът реагира.

В 57-а минута Роберто Пунчец закъсня със своята интервенция и не прецени добре ситуацията, а Рикардиньо реагира бързо, след което бе фаулиран и главният арбитър не се поколеба да покаже бялата точка. Самият бразилец се нагърби с изпълнението, като бе хладнокръвен и не остави шансове на Ханкич с плътен удар в десния ъгъл на вратата на Ботев - 1:0 за Левски.

В 75-а минута Джавад Ел Джемили получи много свободно пространство, от което той се възползва и напредна с топка в крака, а накрая стреля от дистанция, като топовният му шут не остави шансове на Хидайет Ханкич - 2:0 за Левски.

В 81-а минута Ботев разви хубава атака, която бе завършена от Степонавичюс, но Пламен Андреев изби в корнер. При последвалия корнер Точукву Нади опита удар от границата на наказателното поле, който бе блокиран, но Мартин Секулич бе на перфектна позиция и довкара топката в опразнената врата - 1:2.

Само пет минути по-късно футболистът на Левски Джауад Ел Джемили отново се озова на превъзходна позиция на границата на наказателното поле и не се поколеба отново да стреля от разстояние, като за втори път в срещата оплете топката в мрежата във вратата на Ханкич с виртуозно изпълнение - 3:1 за Левски.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левскар

    18 2 Отговор
    Не ги подчини а им показа кьде им е мястото на Тия .Левски ще е шампион запомнете .
  • 2 Българин

    12 1 Отговор
    Сини шампиони..
  • 3 Стенли1

    7 1 Отговор
    Само Левски и така добре да продължават и в следващите мачове.