Last news in Fakti

22 Юли, 2023 23:32 2 424 2

Безпощаден Лудогорец разпиля новак в елита с шедьоври

  • лудогорец-
  • етър-
  • футбол

Шампионите разгромиха 10 от Етър с 5:0

Безпощаден Лудогорец разпиля новак в елита с шедьоври - 1

Лудогорец разгроми Етър с 5:0 в мач от втория кръг на еfbet Лига. Аслак фон Витри даде преднина на "орлите" с топовен изстрел в 18-ата минута на мача. В 37-ата минута "болярите" останаха с човек по-малко на терена. Георги Ангелов бе изгонен след нарушение срещу Бърнард Текпетей.

Българския шампион стартира второто полувреме със светкавичен гол, дело на Доминик Янков. В 49-ата минута пък Текпетей направи резултата класически - 3:0, a три минути по-късно "орлите" получиха дузпа. Квадво Дуа обаче нацели напречната греда. Текпетей пък добави още един гол в 57-ата минута. Крайният резултат бе оформен от Франко Русо, който на свой ред вкара истински шедьовър.

Лудогорец пое контрола над топката още от първата минута и опита да застраши Мартин Величков с няколко центрирания в наказателното на гостите. Едно от тях бе дело на Текпетей, който проби по левия фланг, а в пеналтерията стражът на Етър се размина с топката. Защитниците обаче се справиха и изчистиха.

Натискът на "орлите" продължи, а в 13-ата минута разбъркване в наказателното поле на Етър доведе до два изстрела. Първо Текпетей опита да вкара, а след това и Доминик Янков. И двата шута обаче бяха блокирани от Пламен Димов.

Три минути след това отново Бърнард Текпетей създаде най-сериозни проблеми на отбраната на гостите. Той стреля по земя от дистанция, а Мартин Величков бе длъжен да се намеси. Топката излезе в корнер, от който Лудогорец не се възползва по най-добрия начин.

Първата добра ситуация за "болярите" дойде в 17-ата минута, когато Серджио Падт трябваше да се намесва, за да извади удар на футболист от гостите.

Минута след това Аслак Фон Витри напредна с топка в крака и нанесе топовен изстрел извън наказателното поле. Мощният му шут не остави никакви шансове на стража на Етър - 1:0 за разградчани.

Лудогорец продължи да играе с настроение и да създава положения пред вратата на "болярите". В 23-ата минута Аслак фон Витри проби отдясно и нахлу в пеналтерията на "болярите". Той потърси с пас по земя новото попълнение на "орлите" Квадво Дуа, който опита триково с пета да добави топката в мрежата на гостите. Изпълнението му обаче мина встрани от целта.

В 34-ата минута Мартин Тошев стигна до центриране от корнер и опита изстрел с глава, който обаче не затрудни Падт. В следващата атака на Лудогорец пък Кайо Видал пробва късмета си с изстрел от дистанция, който обаче не намери вратата на гостите.

Три минути след това Бърнард Текпетей бе изведен с прекрасен пас зад защитата на "болярите". Той бе съборен на ръба на наказателното поле от Георги Ангелов, като това действие му донесе директен червен картон. Ситуацията бе прегледана с ВАР за евентуална засада на Текпетей, но такава нямаше и Етър остана с човек по-малко на терена. Квадво Дуа изпълни прекия свободен удар, но прати топката над напречната греда.

Две минути преди края на първото полувреме Доминик Янков също опита с изстрел извън пеналтерията. Изпълнението му бе блокирано, а опката излезе в корнер. Хайстер бе намерен от ъгловия удар, а той на свой ред стреля към вратата на Мартин Величков.

Няма и 20 секунди след подновяването на игра Лудогорец открадна топката в центъра и тръгна напред. Доминик Янков получи и навлезе в наказателното поле, а след това прати хубав диагонален удар в долния десен ъгъл на Мартин Величков - 2:0 за "орлите".

В 49-ата минута Текпетей пусна към Сон по левия фланг. Той пък на свой ред прати остро подаване в наказателното поле, а след разбъркване топката стигна отново до Бърнард Текпетей, който я прати в мрежата на "болярите" за 3:0.

Три минути след това Сон бе намерен на далечната греда, а той опита да пусне пас към свой съотборник. Топката обаче срещна ръката на Крум Стоянов и Волен Чинков отсъди дузпа. Изпълнението бе поверено на новото попълнение Квадво Дуа. Неговия изстрел от бялата точка обаче срещна напречната греда и не влезе във вратата.

Това не бе краят. В 57-ата минута Спас Делев прати остро центриране в наказателното поле, а там до топката стигна Бърнард Текпетей, който с глава разстреля Мартин Величков за 4:0. При попадението ганаецът изпита болка и остана на земята. Той все пак продължи игра, но малко след това бе заменен.

В 65-ата минута пък Спас Делев се озова в наказателното с топка в крака. Нападателят пусна пас, до който не стигна негов съотборник, иначе вратата бе опразнена. Три минути след това Лудогорец организира бърза контраатака, която мина през Рик Джонатан. Той намери Спас Делев, който стреля, но Мартин Величков успешно се намеси и спаси.

В 72-ата минута падна още едно красиво попадение! Първоначално изчистена топка от страна на Етър стигна до свободния Франко Русо, който на свой ред вкара истинско бижу. Той не остави никакъв шанс на Мартин Величков да стигне до топката в левия си ъгъл на вратата.

В 84-ата минута дойде още една възможност за разградчани - този път пред Нонато. Бразилецът получи в наказателното поле и опита от малък ъгъл да преодолее стража на Етър. Той обаче бе заел добра позиция и се справи с удара. Малко след това Спас Делев пробва късмета си с изстрел от сериозна дистанция, който обаче не намери целта.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опааа

    4 0 Отговор
    Отново с помощ от съдията! 🤦‍♂️ Защо?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.