Last news in Fakti

6 Август, 2023 07:30 1 259 1

Локо София удари Пирин в "Надежда", гол-бижу беляза срещата

  • локомотив софия-
  • футбол-
  • пирин благоеград

Красимир Станоев даде преднина на "железничарите" от дузпа в края на първото полувреме

Локо София удари Пирин в "Надежда", гол-бижу беляза срещата - 1

Локомотив София победи Пирин Благоевград с 2:0 в мач от 4-ия кръг на efbet Лига. Красимир Станоев даде преднина на "железничарите" от дузпа в края на първото полувреме. Карлос Франса удвои преднината на домакините с гол от пряк свободен удар в 83-ата минута.

Така Локо София стига до седмото място във временното класриане с 6 точки от 4 мача. "Орлетата" остават само с 1 точка от началото на сезона.

В 8-ата минута на срещата дойде първата голова възможност. Калоян Кръстев засече центриране отдясно с глава, но Максим Ковальов успя да спаси.

Четири минути след това и Пирин погледна към вратата на "железничарите". Симеон Александров центира отляво, но топката бе изчистена в корнер. Последва още едно подаване в наказателното поле, до което отново не стигна футболист на гостите.

В 16-ата минута Ивайло Найденов проби отлично по десния фланг, той влезе в наказателното поле и пусна пас по земя към Карлос Франса. Бразилецът обаче не успя да нанесе хубав завършващ изстрел и прати топката встрани от вратата.

Даниил Кондраков бе изведен срещу стража на Локо София в 22-ата минута. Той обаче не бе изпреварен от Александър Любенов, който стигна първи до топката и я улови. Минута по-късно напрежението се прехвърли пред другата врата. Красимир Милошев завърши добра атака на "железничарите", но го направи разочароващо. Той бе намерен свободен на ръба на накзателното поле, но изстрелът му не бе точен.

В 33-ата минута Бруно Франко показа страхотна техника срещу Христо Попадийн. След това той потърси Карлос Франса, но подаването не бе удобно за бразилеца, който се опита триково да я пропусне към друг играч на Локомотив. Топката обаче бе изчистена от гостите.

Три минути след това Красимир Станоев опита изстрел от сериозна дистанция. Мощният му шут обаче срещна негов съотборник. В 41-ата минута Симеон Александров стреля от дистанция, без сериозни проблеми за Александър Любенов на вратата на домакините.

В края на първото полувреме Калоян Кръстев стреля по земя, а Максим Ковальов не се справи добре - топката го удари в тялото, а до нея се опита да стигне Галин Минков, който обаче бе препънат от стража на Пирин. Владимир Вълков посочи бялата точка за дузпа. Красимир Станоев се нагърби с изпълнението на наказателния удар. Той стреля хладнокръвно и изведе Локо София напред в резултата.

Четири минути след подновяването на игра Карлос Франса се впусна на индивидуален рейд, нахлу в наказателното поле и потърси Калоян Кръстев. Вторият обаче не успя да нанесе добър изстрел, който да затрудни Максим Ковальов.

В 58-ата минута Бруно Франко си опита късмета с изстрел от дистанция след разбъркване в наказателното на Пирин. Мощният шут на Франко обаче прелетя далеч от целта.

Локомотив София бе много близо до гола в 67-ата минута. След разбъркване в наказателното на "орлетата", топката бе пусната към свободния Калоян Кръстев на далечната греда. Той обаче не успя да стигне до топката и да я добави в опразнената врата.

Две минути по-късно Диого Тешейра стреля извън пеналтерията, а Ковальов се намеси отлично и изби.

В 73-ата минута Симеон Александров бе изведен в наказателното поле на домакините. Той успя да си бутне топката и да преодолее излезлия напред Александър Любенов, след това обаче Александров стреля над напречната греда и изпусна най-чистото положение за Пирин от началото на мача.

Три минути по-късно Карлос Франса бе изведен с дълго подаване. Той остана очи в очи със стража на Пирин, а с майсторско изпълнение успя да го прехвърли - топката се озова в мрежата. Веднага обаче останаха съмнения за засада, а ВАР се намеси. В крайна сметка попадението бе отменено.

В 83-ата минута Карлос Франса получи шанс да стреля от пряк свободен удар и го направи по невероятен начин. Бразилецът прати топката в сглобката, Максим Ковальов успя да я докосне, но не и да извади шута на Франса - 2:0 за Локомотив София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    4 0 Отговор
    Браво