Last news in Fakti

8 Август, 2023 15:30 1 303 3

Давид Борбалан е новият шеф на съдиите

  • бфс-
  • футбол-
  • съдии-
  • съдийска комисия

Борбалан е едно от най-изтъкнатите имена в испанското съдийство с дългогодишна практика в Ла Лига

Давид Борбалан е новият шеф на съдиите - 1

Реномираният испански рефер от близкото минало Давид Фернандес Борбалан е новият председател на Съдийската комисия към Българския футболен съюз. Поканата към него дойде лично от президента на централата Борислав Михайлов, а днес двамата подписаха договор за срок от 2 спортно-състезателни сезона.

Борбалан е едно от най-изтъкнатите имена в испанското съдийство с дългогодишна практика в Ла Лига. Има около 300 мача в испанското първенство и европейските клубни турнири, част е от Елитното ниво на съдиите на УЕФА. Той изпълнява ролята на вицепрезидент на Съдийската комисия на Испания в продължение на 3 години, а през последните 5 сезона е водещ съдийски инструктор на УЕФА и ФИФА и се радва на огромен авторитет на международната сцена.


През февруари т.г. той вече бе в България по покана на футболния съюз за традиционния зимен семинар на родните арбитри.

„Назначението на специалист от такъв ранг е поредно доказателство за уважението, с което се ползва българския футбол в Европа. Убеден съм, че с неговия опит и експертиза българското съдийство ще се развие в положителна посока. Искрено му желая успех, защото добрите резултати в работата му ще са от полза на целия българския футбол“, заяви Борислав Михайлов.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 покруса

    3 0 Отговор
    Някой Торбалан още няма ли да ни пробутат? Все чужденци ли трябва да ни ръководят?
  • 2 пешо

    3 0 Отговор
    няма ли читави българи
  • 3 Оракула от Делфи

    2 0 Отговор
    Свършиха се българите ,та да назначаваме испанци!
    Не чухме, каква заплата са му приготвили??
    Бедна България, ще храни богати испанци!
    Футбола ни е в "пета глуха" от 20 години , те тръгнали съдии да внасят!!!!