Last news in Fakti

20 Август, 2023 07:27 1 093 1

Манчестър Сити не впечатли с играта си, но стигна до победа срещу Нюкасъл

  • манчестър сити-
  • футбол-
  • нюкасъл-
  • висша лига

Голмайсторът на “гражданите” Ерлинг Холанд този път изигра разочароващ мач, след като не успя да реализира нито една от четирите си възможности за гол

Манчестър Сити не впечатли с играта си, но стигна до победа срещу Нюкасъл - 1

Английският шампион Манчестър Сити не впечатли с играта си, но въпреки това успя да запише минимален успех с 1:0 при трудното си домакинство на Нюкасъл от втория кръг на Премиър лийг. Хулиан Алварес отбеляза единственото попадение в 31-вата минута с прекрасен шут. От друга страна, голмайсторът на “гражданите” Ерлинг Холанд този път изигра разочароващ мач, след като не успя да реализира нито една от четирите си възможности за гол.

Пеп Гуардиола направи само две промени в стартовия си състав след триумфа със Суперкупата на Европа в сряда. Едната беше в защита, където Рубен Диаш замести Нейтън Аке, а другата беше в предни позиции, като разписалият се срещу Севиля Коул Палмър отстъпи мястото си на Алварес. Това означаваше, че световният шампион с Аржентина помагаше на голмайстора Холанд в нападение. Любопитното е, че каталунският специалист не извърши нито една смяна по време на двубоя. От друга страна, Еди Хау заложи на същите 11 от разгрома с 5:1 над Астън Вила. Така тримата в атака отново бяха Мигел Алмирон, Александър Исак и Антъни Гордън, но този път бяха напълно неутрализирани от противниковата защита.

При излизането си на терена двата отбора минаха покрай трофеите от спечеления требъл на “гражданите” през миналия сезон в Шампионската лига, Премиър лийг и Купата на ФА. Двубоят започна с обичайния превес на домакините в притежанието на топката, но без сериозни положения. Единствено в 14-ата минута Мануел Аканжи се осмели да нанесе далечен шут, който се оказа доста неточен. Така се стигна до 31-вата минута, когато "небесносините" поведоха при първата си по-чиста възможност. Тогава Фил Фоудън намери с пас Алварес на границата на наказателното поле, а нападателят бързо прати топката в мрежата с неспасяем за Ник Поуп удар. Десет минути по-късно Холанд можеше да удвои, но диагоналният му удар по земя мина на сантиметри от далечната греда.

Втората част започна с много разочароващ удар на Гордън. Секунди по-късно Поуп спаси шут на Холанд, който в 63-тата минута отново се размина на сантиметри от попадение в двубоя. Две минути след това нападателят отправи поредния си удар, но английският национал успя да се намеси. Бруно Гимараеш веднага отговори с изстрел, който мина покрай вратата. В 70-ата минута Харви Барнс стреля от далеч, но не успя да преодолее Едерсон. Малко преди края Фоудън тества Поуп със своя удар, но вратарят се справи и не допусна второ попадение във вратата си.

Така Сити, който няма загуба в десет поредни мача срещу “свраките”, засега е едва вторият отбор с пълен актив от 6 точки в английския елит, но отстъпва на лидера Брайтън по голова разлика. Нюкасъл пък регистрира първата си загуба през сезона и така остава с 3 пункта на шестата позиция в класирането.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Тушев

    4 0 Отговор
    Мачовете на СИТИ са твърде скучни и безинтересни, независимо, че са шампиони навсякъде. Безкрайно търкалят топката помежду си, няма обрати, няма напрежение. Скука.