Last news in Fakti

20 Август, 2023 08:30 2 134 5

Историческо: След фамозна драма с дузпи, Меси вдигна първи трофей с Интер Маями (ВИДЕО)

  • лионел меси-
  • футбол-
  • интер маями

Редовното време завърши при равенство 1:1, което наложи да се изпълняват дузпи, а там тимът на Дейвид Бекъм успя да се наложи с 10:9

Историческо: След фамозна драма с дузпи, Меси вдигна първи трофей с Интер Маями (ВИДЕО) - 1

Интер Маями, предвождан от голямата си звезда Лионенл Меси, спечели Купата на Лигите след огромна драма с дузпи във финала срещу Нешвил. Редовното време завърши при равенство 1:1, което наложи да се изпълняват дузпи, а там тимът на Дейвид Бекъм успя да се наложи с 10:9.

Резултатът бе открит в 23-ата минута именно от Лионел Меси, след като с удар от дъгата на наказателното поле прати топката право в горния десен ъгъл на вратата на Елиът Панико. Това е десетият му гол в седем мача след трансфера в САЩ.

Историческо: След фамозна драма с дузпи, Меси вдигна първи трофей с Интер Маями (ВИДЕО)

След почивката обаче Нешвил изравни след попадение на хаитянина Фафа Пико в 57-ата минута. Той почти легнал с глава промуши кълбото в мрежата при разбъркване след корнер.

След това и двата отбора опитаха да стигнат до победен гол, но изпуснаха над дузина положения пред двете врати, а Меси и Леонардо Кампана удариха гредите на вратата на домакините. До края на редовното време ново попадение не падна и се стигна до изпълнение на дузпи.

Меси вкара първата дузпа. Костариканецът Рандал Леал пропусна при второто изпълнение на Нешвил, докато първите четирима изпълнители на „чаплите“ бяха точни, включително и Серхио Бускетс. При резултат 4:3 Меси и компания изпълняваха решителната дузпа, след която можеха да вдигнат купата. Зад топката заста 31-годишният мексиканец Виктор Уйоа, чиито нерви не издържаха и той пропусна. След това английският младок Сам Стъридж би петата дузпа за Нешвил и изравни, за да прати наказателните удари във фазата на „внезапната смърт“.

Ситуацията продължи да бъде напечена, като следващите пет пъти всеки един от футболистите на двата отбора бе безпогрешени, като дори Жорди Алба също се разписа от бялата точка и резултатът стана 9:9. Така дойде времето и на вратарите да бият дузпи. Дрейк Календър запази хладнокръвие и вкара, за да изведе Интер Маями отново напред. Не така се развиха нещата за стража на Нешвил - Елиът Панико, който пропусна и дари купата на Меси и компания.

По този начин Лео Меси завоюва първия си трофей с новия си тим след едва само месец от пристигането на американска земя. Купа на Лигите стана общо 44-ото отличие в славната кариера на аржентинеца, който вече 10 гола в само седем мача за Интер Маями, като се е разписал във всеки един от тях. С 44-ият си трофей в кариерата Меси вече е и еднолично на първо място в историята на футбола, изпреварвайки бившия си съотборник в Барселона Дани Алвес.

Интересното е, че тимът от Маями спечели трофея, въпреки че е отборът с най-лош баланс от началото на сезона в МЛС. На 24 август на Интер предстои гостуване на Синсинати в мач за US Open Cup, а първият мач на „чаплите“ след подновяването на първенството е три дни по-късно – визита на Ню Йорк Ред Булс.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Челси Ботунец

    8 1 Отговор
    Браво
  • 2 мъкаааа

    2 4 Отговор
    Купата на Лигите и Крачките. Да не слагам Х.
  • 3 Найк

    9 1 Отговор
    Честит пореден трофей на Меси.
  • 4 Меско Месията от Маями

    1 1 Отговор
    Здравейте аз съм Меско Месията и идвам във Маями за да спася всички хора и животни не се стахувайте аз съм тук и сега и ще ви помогна за да можем да бъдем велики заедно. Нека да направим пясъка на плажа велик отново като падна за дузпа със засилка и си нараня коляното и така ще спасим морските костенурки и делфините и ще живеем в хармония щастливи че имено аз Меско Месията съм ви спасил от тъжната съдба която сполетя Ембабе Емдеде от Францие в ПЕСЕЖЕ който много иска да си тръгне но няма желание.
  • 5 Найк

    1 0 Отговор
    Меси е медиен балон.