Last news in Fakti

2 Септември, 2023 23:22 2 421 5

ЦСКА изигра един от най-силните си мачове - скри топката на Берое в Стара Загора

  • цска-
  • футбол-
  • берое

Тимът на Нестор Ел Маестро показа коренно различно лице от последните си мачове и стигна безпроблемно до успеха с 3:0

Отборът на ЦСКА изигра един от най-силните си мачове от началото на сезона и срази тима на Берое под Аязмото. Тимът на Нестор Ел Маестро показа коренно различно лице от последните си мачове и стигна безпроблемно до успеха с 3:0. Попаденията за гостите от София вкараха Дюкенс Назон, Тобиас Хайнц и Джонатан Линдсет.

Домакините не успяха да затруднят почти по никакъв начин Густаво Бусато на вратата на ЦСКА, като бразилецът трябваше да се намесва решително само един път през всичките деветдесет минути. През второто полувреме Берое все пак стигна до гол, който обаче бе правилно отменен заради засада.

Въпреки второто поредно поражение за Берое, старозагорци остават по-напред в класирането то днешния си съперник. „Зелените” заемат четвъртата позиция в таблицата след четири победи, едно равенство и три поражение. От своя страна ЦСКА се изкачи до седмото място, събирайки актив от 12 точки след седем изиграни мача.

Преди началото на мача в Стара Загора стана ясно, че ЦСКА ще почете по специален начин починалото момче по време на тренировка на Дунав Русе, което бе ударено от мълния. Оказа се, че то е било привърженик на ЦСКА, а от клуба решиха да поставят фланелка с неговото име на една от седалките на треньорската скамейка на „червените” за днешния мач. Преди това от клуба са изпратили съболезнователен адрес до семейството на момчето.

Играчите на ЦСКА също излязоха на терена със специални фланелки с лика на Петър Хубчев, с които изразиха подкрепата си към бившия селекционер на България. Както стана ясно преди няколко дни, Хубчев води тежка битка с коварно заболяване.

ЦСКА стартира силно мача в Стара Загора и още в 1-ата минута стигна до свободен удар в близост до пеналта на домакините, след като Иван турицов бе задържан за фланелката. След центрирането на Вион обаче, не последва нищо интересно.

Следващият шанс отново бе на сметката на ЦСКА. Дюкенс Назон нахлу в наказателното поле и пробва удар с левия крак, но топката бе блокирана от бранител в зелено и излезе в ъглов удар.

Териториалното предимство и натискът на гостите дадоха резултат след осемнадесет минути игра. Именно тогава бе открит резултата в мача. След центриране на Тобиас Хайнц от ъглов удар, Амос Юга укроти топката за Дюкенс Назон, който с бомбен шут я прати в мрежата за 1:0 в полза на „червените”.

Само 120 секунди по-късно Хайнц реализира поредния си шедьовър с фланелката на ЦСКА. Естрада нахлу в наказателното поле на Берое, където топката бе избита. Тя обаче попадна в Хайнц на дъгата на наказателното поле, а халфът на „червените” с изключително техничен удар я прати горния ляв ъгъл на вратата. Топката срещна напречната греда, а след топва тупна зад голлинията.

След двете бързи попадения на гостите, футболистите на Берое съвсем свалиха гарда и приеха играта в своята половина. Тобиас Хайнц бе много близо до това да реализира втория си гол в мача и да увеличи преднината на ЦСКА, но този път далечният му шут бе отразен от вратаря на Берое.

Майкъл Естрада също имаше възможност да обстрелва вратата на домакините с глава, но прати топката в аут от няколко метра.

Едва в продължението на първата част Берое стигна до първия си удар към вратата на Бусато. Джани Политано навлезе в пеналта, финтира бранител на ЦСКА и стреля, но излезлият вратар на „червените” успя да парира, а след това защитник изби в ъглов удар. След изпълнението му Политано имаше нов шанс да стреля към вратата на гостите, но този път прати топката високо над напречната греда.

Втората част започна с много добра ситуация за домакините. След атака отдясно, топката бе пратена в наказателното поле, където Селесте стреля по диагонал без подготовка. Бусато успя да избие с една ръка и да прати топката в корнер.

До голяма степен всичко в мача бе решено в 62-ата минута, когато тимът на НЕстор Ел Маестро реализира трети гола след „норвежка” комбинация. Марселиньо Кареасо получи на границата на наказателното поле и комбинира отдясно с Тобиас Хайнц. Халфът на „червените” видя своя сънародник Джонатан Линдсет в пеналта и веднага му подаде. Той от своя страна стреля без подготовка и не сгреши – 3:0.

Близо четвърт част преди края на редовното време Берое все пак стигна до гол, който обаче бе правилно отменен заради засада. Топката бе центрирана към Майк Севалос, който с глава отклони към Джорди Говеа, а той от своя страна я вкара в мрежата. Реферът Гидженов обаче уважи решението на своя помощник за засада и отмени попадението. Телевизионните повторения ясно показаха, че Севалос наистина е бил зад отбраната на гостите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хммм

    5 3 Отговор
    Beroe да не са африкански отбор??

    Коментиран от #3

  • 2 Пожара

    3 1 Отговор
    Се едно играха със Сепсис трети мач.
  • 3 бат иван

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "хммм":

    те всички са ахахаха
  • 4 Съдията Дред

    3 2 Отговор
    Полегнала е Тодора за всички, които я пожелаха.
  • 5 Димитър Пенев

    9 4 Отговор
    Отборът на Гриша Ганчев има да изиграе 4 мача в годината които не са уговорени..2 с Левски и 2 с Лудогорец.