Last news in Fakti

3 Септември, 2023 21:30 1 350 17

Лечков: Трябва да има поне трима българи във всеки отбор, нищо не можем да направим насила

  • йордан лечков-
  • бфс-
  • футбол-
  • национален отбор

Нито един треньор в света не е сигурен за своя пост

Лечков: Трябва да има поне трима българи във всеки отбор, нищо не можем да направим насила - 1

Вицепрезидентът на футболната ни централа - Йордан Лечков говори за "Арена спорт", в което основен акцент бяха предстоящите два двубоя на националния отбор срещу Иран и Черна гора, както и развитието на родния футбол и липсата на качествени състезатели.

"Всички желаем да видим по-здрава и стегната игра. За мен това е много важно в един отбор. Тези момчета вече имат опит, познават треньора и от тях зависи, ако искат да се развиват. Аз държа на добрата игра. Искам да поздравя пловдивчани с новия стадион и дано постигнем добър резултат там. При всички положения Пловдив е една естествена футболна столица и би било удобно за всички футболни запалянковци, ако играем там", заяви бившият национал.

Той говори и за работата на селекционера Младен Кръстаич, който вече повече от година е начело на България, както и дали отборът ни все още има шансове да играе на Евро 2024.

"Според мен е рано да се прави равносметка на работата на Кръстаич. Поздравявам го, че предприе бързо тази крачка и да направи реформа, давайки шанс на младите футболисти. Нито един треньор в света не е сигурен за своя пост. Ще се направят анализи на мачовете, но нека да не разсъждаваме по фенски. За мен нямаме шанс за Евро 2024. Групата е доста силна. Още в самото начало казах, че Унгария е фаворит", категоричен беше Лечков.

Той засегна и темата с липсата на достатъчно качествени български футболисти в родните отбори, изразявайки мнение, че във всеки един мач в отборите трябва да има поне по трима родни състезатели.

"Ако мен ме питате, трябва да има поне трима българи във всеки отбор, но те трябва да бъдат качествени. Не казвам, че чужденците са по-добри, но отборите си имат президенти, а те си следват клубната политика. Ние нищо не можем да направим насила", коментира Лечков, който накрая се обърна към бившия си съотборник Петър Хубчев, за да му вдъхне кураж в битката с коварната болест.

"Пожелавам му да преодолее всичко. Това, което не ни убива, ни прави по-силни", заяви той.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоз

    8 1 Отговор
    и той българин...
  • 2 Мда

    23 2 Отговор
    Ми за къв чеп сте там бе, само да крадете ли? Само се правите на луди, за да има комисионни за вашите хора. Съсипахте футбола тотално, от както влязохте в БФС! Никога не сме били толкова зле.
  • 3 Хахо

    15 3 Отговор
    Трябва, ама шайката в БФС, сред която и този е виден член, не прави нищо по въпроса. Тъй че Лечковжсамо си чеше езика, безполезен и нагъл тип, който съсипа футбола в Сливен
  • 4 Абе плех,

    14 2 Отговор
    Трябва да се маанете с 200 от БФСто та да се оправи футбола... Негодници
  • 5 Милен

    7 0 Отговор
    Ами прав е Лечков, клубните президенти систематично съсипват българският футбол използвайки отборите за перачница за пари.
  • 6 Лост

    8 0 Отговор
    А тези на които им изкарат български паспорти за какви ще се броят?
  • 7 ЦСКА София

    9 4 Отговор
    Тоя наркоман и алкохолика с перуката разсипаха футбола ни.Тези хора са престъпници.
  • 8 БгТопИдиот🇧🇬

    8 1 Отговор
    Тоа деб ил съсипа града си като кмет !!
  • 9 Браво

    6 0 Отговор
    Абе трябва отбора да се води български... Нали през границата минават само фодболисти от Афганистан 😂 А тия ще крадът наволя .. В БФС 10 ноември 1989 още не е дошъл, а с тия ням аи да дойде..
  • 10 В Сливен

    5 2 Отговор
    Играят само българи и паднаха с 21:0 от отбор пак с българи. Тоя затри футбола в Сливен ,а дава акъл за национала,нагла работа. Пък че грозен!
  • 11 Счетоводител

    5 1 Отговор
    Трябва да са 80% българите в основния състав и общо в състава. А тези хрантутници в БФС трябва да бъдат изринати - просто са глупави. За съжаление, я много малка част във всички нива на управление в България, управленския състав блести с някакъв ум, находчивост и комбинативност.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гордостта на Тара

    1 0 Отговор
    Тип туп туп луп
  • 15 Селянин

    2 0 Отговор
    Не повече от трима чужденци и задължително трима юноши в мъжкия отбор! Резултатите ще дойдат след време ! Това трябва да е закон за футбола в България!
  • 16 НИК

    1 0 Отговор
    , Лечков: Трябва да има поне трима българи във всеки отбор, нищо не можем да направим насила,
    Абе словенски туч, трябваше да има. Най много 3ма.чужденци в съставите, ама НЕ вие срещу Домуса не смееете да ритате, че само той може да ви смени от хранилката, като гледам. Така е и с тези телевизионни права. Мачовете от първенството трябва да се излъчват по обществената телевизия, а не по платени кабеларки, за да могат и децата в България да се запалват по футбола.
  • 17 мъкаааа

    0 0 Отговор
    Вече трябва да има и по 5 българи във всеки град,а останалите -бежанци. Не можем иначе.